Meny

Rettspsykiater snudde i Sigrid-saken

Rettspsykiater Kjersti Narud har endret sin oppfatning om 39-åringen som er tiltalt for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne, og mener han ikke kan straffes. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettspsykiater Kjersti Narud har endret sin oppfatning om 39-åringen som er tiltalt for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne, og mener han ikke kan straffes.

Det kom fram da rettspsykiateren mandag avga en tilleggserklæring for Borgarting lagmannsrett hvor ankesaken for tiden er til behandling.

Da ble det kjent at Narud etter nye observasjoner og undersøkelser av den tiltalte, endrer sin oppfatning og mener han ikke er tilregnelig, melder TV 2.

Dermed er det ikke lenger uenighet blant de sakkyndige som har undersøkt den tiltalte i saken.

Les også: Tiltalte lanserte teori om at Sigrid var pakket inn

Fra før har nevropsykolog Anne Lill Ørbeck vært helt tydelig på at hun mener den tiltalte lider av paranoid schizofreni, og at han var psykotisk da Sigrid Giskegjerde Schjetne ble drept i 2012. Nå deles denne oppfatningen også av Narud.

Den tiltalte har hele tiden hevdet han var og er tilregnelig.

Les også: Sigrid-tiltalt konfrontert med mistenkelige bevegelser

– Vi noterer oss at begge de sakkyndige mener det er påvist at tiltalte i denne saken er og var psykotisk. Det er i strid med hans egen oppfatning. Selv mener han at han er og var frisk, sier advokat John Christian Elden som forvarer 39-åringen.

Oslo tingrett mente mannen var utilregnelig og dømte ham til tvungent psykisk helsevern i fjor høst. 39-åringen anket imidlertid dommen ettersom han mener han er frisk.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus