Meny

Meteor sendte sjokkbølger over Canada

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innbyggere i Toronto kunne bokstavelig talt føle det, da det som antagelig er en meteor falt ned fra himmelen i nærheten av den kanadiske byen søndag.

Sosiale medier svømmer over av beskrivelser fra folk som sier de har sett og opplevd det som antagelig er en meteor som stupte gjennom atmosfæren over det sørlige Ontario i Canada søndag.

Se også: Fikk meteoritt i hyttetaket

«Det var lyst. Kanskje lysere enn et lyn» skriver blant annet Dana Petrillo på Twitter.

Midt på dagen lyste steinen opp på himmelen, og flere beskriver at de kunne kjenne det ristet i veggene og mange hørte et smell.

Flere har fanget opp det som antagelig altså er en stein fra verdensrommet på kamera fastmontert i bilen. Se to av disse videoene øverst i artikkelen.

Peter Brown, professor ved universitetet i det vestlige Ontario, sier til avisa National Post at han ikke er i tvil om at det var en meteor.

Se også: To meteorer over Oslo samme kveld

– Energien en sånn meteor skaper er det samme som fra noen titalls tonn TNT, sier Brown til avisa. Han mener meteoren har vært fra en halv til en meter i diameter.

Det er mulig at ikke hele meteoren brant opp i atmosfæren, og at noen fragmenter fra meteoren har landet på jorda.

I 2013 traff en meteor Tsjeljabinsk i Russland. Se video her:

[video id="oGceWH-pwfRN7iir4htT0w" width="680" height="382"]

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus