Meny

Carl Espen: - Magefølelsen er god

Torsdag er det et briste eller bære for Carl Espen Thorbjørnsen. Som tredje nasjon ut, går 31-åringen fra Osterøy utenfor Bergen ut på den enorme scena i B&W Hallerne på Refshaleøen i København litt etter klokken 21 i håp om å bli én av ti artister som får være med videre til den store eurovisjonsfinalen lørdag. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det norske MGP-håpet har funnet roen få dager før han skal synge «Silent Storm» for flere millioner TV-seere. Utfordringen blir å holde på den.

Torsdag skal Carl Espen Thorbjørnsen synge «Silent Storm» for hele Europa.

Som tredje nasjon ut, går 31-åringen fra Osterøy utenfor Bergen ut på den enorme scena i B&W Hallerne på Refshaleøen i København litt etter klokken 21 i håp om å bli én av ti artister som får være med videre til den store eurovisjonsfinalen lørdag.

Aldri før har det beskjedne norske håpet med den store stemmen og den stille stormen sunget for så mange mennesker. Men få dager før Melodi Grand Prix-starter for fullt, mener 31-åringen at han har klart å finne roen.

Les også: Carl Espen Thorbjørnsen vant MGP- Dette er helt vilt!

- God mangefølelse

– Magefølelsen er god. Jeg har jo ikke så mye erfaring med å stå på scenen fra før eller synge til så mange mennesker. Men som det meste annet, må det læres. Jeg merker at jeg blir roligere og roligere, sier Carl Espen til ABC Nyheter.

Den følelsen håper han å holde.

– Det er roen som blir det viktigste nå fram mot semifinalen. Det å ikke hause meg opp eller tenke for mye på det.

Eurovisjon har han ikke hatt noe annet forhold til enn at han pleide å se på det som barn. Og så har han venner som er ivrige fans og som det har vært gøy å henge med på tidligere finaler. Men går alt slik bookmakerne tror, trenger ikke Carl Espen følge finalen på TV denne gang.

Gode odds

Ifølge nettsiden Oddschecker.com, som viser MGP-odds­ene hos 21 internasjonale selskaper, vil Norge ende på syvendeplass i finalen. Lavest odds har Armenia, som er spådd topplasseringen foran Sverige.

– Jeg skjønner at folk blir engasjerte. Og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger fra journalister, artister og fans. Men jeg skal holde bena trygt på bakken. Det kommer en dag etter Melodi Grand Prix også. Da vil jeg kunne se tilbake på dette og være fornøyd, sier Carl Espen.

Armenia favoritt

Dagen før den første semifinalen i Eurovision Song Contest er det Armenias Aram MP3 og hans låt «Not Alone» som er bookmakernes favoritt til å vinne finalen lørdag.

Men da ABC Nyheter møtte det armenske håpet lot det ikke til at forventningene hadde gått til hodet.

– Jeg er veldig glad for å kunne representere Armenia, og det hadde vært utrolig gøy å få arrangementet hjem neste år. Men det er ikke noe jeg kan tenke for mye på. Jeg må bare forsøke å gjøre så godt jeg kan, smiler Aram.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus