Meny

Vitne: – Pistorius i oppløsning etter drapet på Steenkamp

Oscar Pistorius i retten i Pretoria. Rettssaken mot Paralympics-stjernen ble gjenopptatt mandag etter en pause på to og en halv uke. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En venn av Oscar Pistorius og som var den første som kom til åstedet, fortalte retten at friidrettsstjernen gråt og var tydelig nedbrutt etter å ha skutt kjæresten Reeva Steenkamp.

John Stander er Pistorius' venn og nabo og var den første Pistorius ringte til etter å ha drept Steenkamp.

Han var også den første som ankom huset til Pistorius etter at de fatale skuddene falt i februar i fjor.

– Han skrek, han gråt og han ba, fortalte Stander til retten da rettssaken mot Pistorius fortsatte mandag, etter to og en halv ukes pause.

Les også: Oscar Pistorius leste valentinskort i retten

Stander var innkalt som forsvarets vitne, og han fortalte at Pistorius ringte ham og ba ham innstendig om å komme med det samme. Stander løp over og tok seg inn i huset til Pistorius. Der ble han møtt av en gråtende Pistorius som bar sin døde kjæreste ned trappen.

– Ansiktet hans uttrykte sorg og smerte. Det var som om han var revet i stykker, forklarte Stander.

Les også: Pistorius anklaget for krokodilletårer i retten

Pistorius skjøt kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøra i midten av februar i fjor, men hevder selv han trodde han forsvarte seg mot en innbruddstyv.

Påtalemyndigheten mener imidlertid at Pistorius drepte Steenkamp med forsett etter at de hadde hatt en krangel.

Den dobbeltamputerte sørafrikanske idrettsutøveren risikerer livstid i fengsel om han blir kjent skyldig for drap. Rettssaken skal etter planen avsluttes i slutten av mai.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus