Meny

Russland mener Ukraina truer freden i Europa

Russland mener at en eskalering av urolighetene i Ukraina vil true freden i Europa. Alexander khudoteply (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russland advarer om at en eskalering av urolighetene i Ukraina truer freden i Europa, og beskylder ukrainske ultranasjonalister for å bryte menneskerettighetene i stor skala.

«En felles innsats fra det ukrainske folket og det internasjonale samfunnet burde så raskt som mulig sette en stopper for rasisme, fremmedfrykt, etnisk intoleranse og lovprising av nazistene og deres Bandera-medsammensvorne», heter det i en rapport fra det russiske utenriksdepartementet.

Stepan Bandera var en kontroversiell leder for en ukrainsk gruppe som kjempet mot Sovjetunionen og samarbeidet med tyskerne under andre verdenskrig.

«Alternativet er fullt av så destruktive konsekvenser for europeisk fred, stabilitet og demokrati at det er helt nødvendig å unngå det», heter det videre.

Den omfattende rapporten sier at ultranasjonalister, nynazister og ekstremister har tatt monopol på protestbevegelsen i Ukraina og har begått mange brudd på landets russisktalene befolknings rettigheter.

Vestlige ledere har i skarpe ordelag beskyld Russland for å stå bak urolighetene øst i Ukraina, som eskalerte etter at Russland annekterte Krim-halvøya.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus