Meny

Politiet bekrefter funn i Dørvika

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil tirsdag hente opp en bylt fra dypet i Lysefjorden som de tror kan inneholde den antatt drepte Agnes Elisabeth Müller. Den drapssiktede ektemannen er i avhørt spurt ut om båten sin.

Politiet i Rogaland valgte mandag å gå ut med opplysningen om at ganske nær land i Dørvika i Lysefjorden er funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske.

Men etterforskerne gjorde det samtidig klart at det ikke er avklart om det er savnede Agnes Elisabeth Müller (36) som er funnet. Byltens form kan imidlertid være forenlig med at den skjuler et menneske.

– Vi vet ikke hva denne gjenstanden er, men vi synes det er et svært interessant funn, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt.

Les også: Nytt søk etter Agnes Müller mens ektemannen avhøres

Hadde båt

Funnet ble gjort på rundt 70 meters dyp, 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden søndag. Bruk av et såkalt slepekamera under vann førte til at den spesielle bylten ble oppdaget. Funnet vakte både politiets og letemannskapenes interesse.

Politiet ville mandag ikke fortelle hvorfor de valgte å lete akkurat i det aktuelle området i Dørvika. Funnstedet er flere kilometer fra parets bolig, men politiet bekreftet mandag at den siktede mannen disponerte en båt.

Den drapssiktede ektemannen (34) var sist i avhør med politiet torsdag 1. mai. Da avviste han på nytt siktelsen om drap på ektefellen.

Forsvarer Ørjan Eskeland bekrefter overfor NTB at bruken av mannens båt har vært tema under avhør, men han vil ikke gi noen videre kommentar til politiets opplysninger.

Les også: – Mobiltrafikken stoppet da Agnes forsvant

Nytt avhør tirsdag

Sent mandag ettermiddag innså politiet at det er nødvendig med spesialutstyr for å hente bylten fra dypet. Tirsdag formiddag vil politiet derfor leie en fjernstyrt undervannsbåt, en såkalt ROV, for å heve gjenstanden, melder Stavanger Aftenblad.

Advokat Eskeland hadde mandag besøkt klienten i fengselet, men kunne av hensyn til fengslingsvilkårene om medieforbud ikke fortelle 34-åringen politiets funn.

– Ektemannen skal i nytt avhør med politiet klokken 15 i morgen ettermiddag. Der regner jeg med at han blir konfrontert med disse opplysningene, sier Eskeland til NTB.

Mange søk

Siden Agnes Müller ble meldt savnet 19. april, er det gjort mange søk på land og i sjøen, med hjelp fra blant annet Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk Folkehjelp.

Gjenstanden som nå skal undersøkes nærmere, ble funnet med Norsk Folkehjelps søkekamera.

Les også: Politiet tror mannen til Agnes står bak

Kristin Nord-Varhaug var mandag raus med rosen til de frivillige organisasjonene og innsatsleder Ståle Østerhus som har analysert seg fram til hvor søkene etter den savnede 36-åringen skulle gjennomføres.

Samtidig understreker politiinspektøren at etterforskningen av saken fortsetter og at politiet holder alle muligheter åpne, men at de avventer flere søk inntil de har fått klarhet i hva de faktisk har funnet på fjordbunnen.

Fakta om Agnes Elisabeth Müller-saken

* Onsdag 16. april: Tobarnsmor Agnes Elisabeth Müller (36) skal ha kjørt til Oanes kai og gått av der mellom klokka 23.00 og 23.30, ifølge familien. Siden har ingen i familien sett noe til henne.

* Lørdag 19. april: Ektemannen (34) melder kona savnet påskeaften. Politiet forsøker å få fatt i kvinnen, men uten resultat.

* Tirsdag 22. april: Politiet etterlyser Agnes Müller og setter i gang en full leteaksjon.

* Onsdag 23. april: Politiet gjennomfører søk i området rundt boligen i Nedre Espedal. Det blir søkt med hunder og letemannskaper på sjø og land ved Oanes kai.

* Torsdag 24. april: Politiet ber om å få kontakt med alle som reiste med Høgsfjordferja på de to siste avgangene om kvelden onsdag 16. april.

* Fredag 25. april: Politihelikopter og dykkere blir satt inn i letingen.

* Lørdag 26. april: Politiet går fra dør til dør på strekningen mellom Oanes i Forsand-området.

* Søndag 27. april: Rundspørringen fortsetter og 50-60 personer deltar i søk i Espedalen.

* Mandag 28. april: Politiet sikter ektemannen for forsettlig drap

* Tirsdag 29. april: Politiet sier det er lite sannsynlig at den savnede 36-åringen frivillig har forlatt familien og sier tekniske spor som er i strid med ektemannens forklaring, er grunnlaget for siktelsen.

* Onsdag 30. april: Ektemannen blir framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett. Det blir gjort flere søk i nærområdet i Espedalen.

* Søndag 4. mai: Under søk med undervannskamera finner politiet en bylt de tror kan inneholde et menneske på 70 meters dyp og 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden. Bylten er ikke tatt opp.

* Mandag: 5. mai: Politiet etterlyser vitner som har sett den siktede ektemannen i dagene fra 16. til 19. april. Politiet opplyste at mannen har tilgang til båt.

* Politiet vil med bistand fra fagfolk hente opp bylten som er funnet.

(Kilder: Politiet, Stavanger Aftenblad, NTB)

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus