Meny

Troms-kvinne siktet for å ha forvoldt mannens død

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Troms-kvinne i 70-årene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at mannen hennes døde av skader på sykehus i helgen.

Den jevngamle mannen hennes døde av skader på sykehus i helgen.

Natt til onsdag 30. april rykket politiet ut til et hus i et boligfelt i Skånland kommune og fant en mann skadd. Mannens kone ble da pågrepet og siktet for familievold.

Lørdag døde mannen, og da endret politiet siktelsen til legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Var uheldig

Under fengslingsmøtet i Trondenes tingrett mandag nektet kvinnen straffskyld etter siktelsen og begjærte seg løslatt. Hun hevder mannen hadde vært uheldig og falt to ganger samme dag og at hun ikke hadde sett synlige skader på ham.

Domstolen konkluderte derimot med at det er skjellig grunn til mistanke etter politiets siktelse og ga medhold i kravet om varetekt i fire uker. Til grunn for avgjørelsen la retten uttalelser blant annet fra legen som først hadde undersøkt mannen.

Politiet fikk ikke medhold i kravet om brev- og besøksforbud. Dommeren mener det er liten grunn til å frykte at den siktede kvinnen vil ødelegge bevis som kan være av betydning for politiet, men viste til andre bestemmelser i lovverket for å fengsle kvinnen.

Avhørt før han døde

Den eldre kvinnen skal ha utøvd omfattende vold mot ektemannen med en stump gjenstand. Politiet beskriver mannen som forsvarsløs i situasjonen. Mannen fikk omfattende skader, blant annet bruddskader og blødninger.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av uka, opplyser lensmann i Evenes, Tjeldsund og Skånland, Morten Hole til NTB.

– Mannen var bevisst da han kom til sykehuset og ble avhørt av politiet før han døde fire dager senere. Innholdet i forklaringen vil jeg ikke kommentere, sier Hole til NTB.

Han forteller at mannen var påført bruddskader, men vil ikke gå inn på hvordan disse ble påført. Hole vil heller ikke kommentere om det var rus med i bildet under hendelsen.

Ikke fengslet fredag

Kvinnen ble opprinnelig fremstilt for varetektsfengsling fredag, siktet for familievold.

– Tingretten valgte å ikke ta vår begjæring til følge, og kvinnen ble derfor sluppet fri. Dagen etter døde mannen, og vi pågrep kvinnen på nytt, med endret siktelse, forteller lensmann Hole og legger til at paret ikke tidligere er kjent av politiet.

Midtre Hålogaland politidistrikt understreker at etterforskningen er i en tidlig fase, at siktelsen mot kvinnen er foreløpig og kan bli vurdert endret. Politiet får bistand av Kripos i etterforskningen.

– Vi har et etterforskningsteam som skal undersøke parets bevegelser, om det finnes en tredjepart i saken og historikken til paret, sier Morten Hole.

Lensmannen vil foreløpig ikke fortelle hvem som varslet politiet om hendelsen fordi det skal gjennomføres to vitneavhør i saken.

Kvinnens forsvarer, Kjell Krokeide, ønsket ikke å kommentere saken mandag.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus