Politiet følger opp tips om gruppevoldtekt av russ

Politiet følger opp tips om gruppevoldtekt av russ
Politiet følger opp tips om gruppevoldtekt av russ

Politiet har fått inn flere tips om gruppevoldtekten som skal ha funnet sted på landstreffet for russ på Lillehammer i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Lillehammer ba russen selv om å komme med opplysninger etter at en 18 år gammel kvinne fortalte at hun var blitt voldtatt av tre eller fire unge menn om bord i en russebuss.

– Vi har fått en del tips som vi skal gjennomgå. Men det er ikke tips om konkrete gjerningspersoner, sier politioverbetjent Jostein Gravdal.

Kvinnen er preget av hendelsen og er ennå ikke blitt avhørt, tilføyer han.

– Hun er ikke blitt avhørt foreløpig og har heller ikke ønsket det selv, sier Gravdal.

Vil avhøre vitner

Ifølge Gravdal har politiet hatt problemer med å lokalisere åstedet, det vil si russebussen hvor voldtekten skal ha funnet sted.

– Vi har undersøkt bussene som var på russetreffet, og vi har notert navn og kontaktpersoner på disse bussene. Det vi gjør nå, er å avhøre vitner og gjennomgå det materialet vi har, sier Gravdal til NTB.

I første omgang vil politiet kun avhøre et begrenset antall personer.

– Dette var et stort russetreff med mange tusen russ, og det var rundt 40 busser på treffet. Vi kan ikke avhøre alle, men må konsentrere oss om dem vi vet kan ha spesifikke opplysninger om saken, sier Gravdal.

Det anslås at rundt 6.500 russ var til stede på landstreffet, som ble arrangert på Birkebeineren Skistadion.

Kongeparken

Også på russetreffet i Kongeparken utenfor Stavanger ble det meldt om en mulig voldtekt.

Kvinnen henvendte seg til politiet natt til lørdag og ble undersøkt på et voldtektsmottak. Hun har så langt ikke anmeldt saken, men politiet etterforsker saken videre uansett.

– Vi etterforsker det som en mulig voldtekt, sier lensmann Kåre Birkeland i Gjesdal kommune til NTB.

Hva som vil skje videre i saken, er foreløpig ikke avklart.

– Vi skal ha et nytt avhør med fornærmede, og vi har også snakket med vitner og venninner. Vi har ingen mistenkte i saken, sier Birkeland.

Åtte anmeldelser i fjor

I fjor kom det inn åtte voldtektsanmeldelser etter de store russetreffene – fire på Tryvann i Oslo og fire i Kongeparken i Rogaland. Voldtektssakene vakte kraftige reaksjoner.

Landstreffet på Lillehammer har derimot vært forskånet for anmeldte voldtekter fram til i år, ifølge avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Russetreffet er blitt arrangert på Lillehammer siden 1997.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus