Syv av ti sier nei til norsk EU-medlemskap

UAKTUELT: Ingen av partiene på Stortinget er lenger for norsk medlemskap i EU. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
UAKTUELT: Ingen av partiene på Stortinget er lenger for norsk medlemskap i EU. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Den norske EU-motstanden er like stabil som før, viser en måling utført av Sentio. Det er nei-flertall i alle politiske partier på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20,2 prosent vil ha Norge inn i EU. 70 prosent sier nei, mens 9,8 prosent sier de ikke vet om de vil at Norge skal bli medlem av EU.

Det kommer frem i EU-barometeret for april, som er utført av Sentio for Nationen og Klassekampen i uken etter påske.

Heming Olaussen, leder i Nei til EU, gleder seg over at motstanden er stabil.

– Den er faktisk helt utrolig stabil. Målingen bekrefter at et norsk EU-medlemskap er og blir en veldig hypotetisk idé, sier Olaussen til Nationen.

– Samtidig er det et paradoks at EU aldri har bestemt mer i Norge enn de gjør i dag. Det blir spennende å følge med om det blir noen reell politisk debatt om EØS-avtalen fremover, sier han.

I målingen er det flertall mot norsk EU-medlemskap i alle norske stortingspartier. Færrest motstandere er det i Høyre, der 34,1 prosent sier ja, 58,4 sier nei og 7,5 prosent sier de ikke vet.

Størst er motstanden i Senterpartiet der 93,2 prosent av de spurte er EU-motstandere. I Fremskrittspartiet er 22,5 prosent på ja-siden mens 63,6 prosent sier nei.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus