Elleve sjøfolk savnet etter forlis utenfor Hongkong

Artikkelen fortsetter under annonsen

Elleve besetningsmedlemmer er savnet etter at et kinesisk lasteskip forliste etter en kollisjon utenfor Hongkong mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lasteskipet sank etter å ha kollidert med et konteinerskip i nærheten av øyen Po Toi tidlig mandag morgen, opplyser brannvesenet.

– To lasteskip kolliderte og ett av dem sank. Senere ble én mann reddet og sendt til sykehus, sier politiets talskvinne. Den overlevende hadde mindre skader på føttene og hendene.

Myndighetene satt i gang en større redningsaksjon i området. Politi- og brannbåter deltar i søket sammen med minst ett redningshelikopter fra Hongkong.

Også myndighetene på det kinesiske fastlandet holdes underrettet om situasjonen. De har sendt tre redningshelikoptre og flere enn tolv skip til området, melder det offisielle nyhetsbyrået Xinhua.

Det 97 meter lange kinesiske skipet Zhong Xing 2 var på vei med sement fra Hebei-provinsen til øya Haikou. Det kolliderte med det 300 meter lange, Marshalløyene-registrerte konteinerskipet MOL Motivator.

Helikopterbilder viser en oljeflekk på vannet i området der skipet antas å ha gått ned. Årsaken til kollisjonen er ikke kjent.