Sandberg anklager kronprinsparet for å være venstrevridd

KRITISERT: Frps Per Sandberg går ut mot kronprinsparet, som han mener er venstrevridd og som dermed bidrar til at flere blir republikanere. Foto: NTB scanpix
KRITISERT: Frps Per Sandberg går ut mot kronprinsparet, som han mener er venstrevridd og som dermed bidrar til at flere blir republikanere. Foto: NTB scanpix

Frps nestleder Per Sandberg mener kronprinsparet markerer seg politisk på venstresiden og gjør flere til republikanere, som ham selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Monica Mæland og Frp-nestleder Per Sandberg er svorne republikanere i de to mest kongetro partiene i Norge. Næringsminister Monica Mæland er den første statsråden fra Høyre som er mot monarkiet, skriver Dagens Næringsliv.

Begge er intervjuet i boken «Republikken Norge» som kommer tirsdag, skrevet av avisens kommentator Kjetil Bragli Alstadheim.

– Hvis man er opptatt av demokratiet, bør man være imot kongehuset. Jeg er oppdratt til at man skal velge sine ledere. For meg handler det om prinsipper. De fleste velgere vil være enige i at man bør velge sine ledere, sier Sandberg til Dagens Næringsliv.

Frp-nestlederen er særlig kritisk til kronprinsparet, som han mener opptrer mer og mer som politikere.

– Kronprinsparet står på venstresiden i norsk politikk, særlig på miljø, klima, innvandring og en del verdispørsmål. Det styrker bare mitt standpunkt om at vi ikke burde hatt et kongehus. Det vil medvirke til at flere og flere vil bli republikanere, sier han.

Slottet ønsker ikke å kommentere Sandbergs uttalelser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus