Petter Northug innrømmer promillekjøring

Audien til Petter Northug er totalskadd. Foto: Tipser
Audien til Petter Northug er totalskadd. Foto: Tipser

Petter Northug beklager at han kjørte med promille da han krasjet natt til søndag. Samtidig vurderer hovedsponsor Coop å bryte samarbeidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken ble varslet til politiet klokka 5.36 søndag morgen. I en 40-sone i General Bangs vei i Trondheim kjørte bilen inn i autovernet. Før den kom så langt hadde den rast gjennom en rundkjøring og kjørt ned noen skilt.

Ulykkesbilen, en Audi A7, tilhørte skistjernen Petter Northug, og det var lenge uvisst om Northug var involvert i ulykken.

Men søndag kveld innrømmet Northug at det var han som kjørte bilen, og at han var påvirket av alkohol da ulykken skjedde.

Bakgrunn: Northugs bil i alvorlig ulykke

Petter Northug. Foto: NTB scanpixPetter Northug. Foto: NTB scanpix

Beklager

– Jeg vil på det dypeste beklage det som har skjedd. Jeg er svært ulykkelig nå, og veldig skuffet over det jeg har gjort, sier Petter Northug i en pressemelding som ble sendt ut av hans manager søndag kveld.

To personer satt i bilen, begge er siktet etter ulykken. Passasjeren, som er født i 1991, brakk kragebeinet i ulykken.

– Samtidig er jeg takknemlig for at min dårlige dømmekraft ikke fikk enda større konsekvenser. Jeg har åpent forklart politiet om det som skjedde, og er beredt til å ta straffen for mine handlinger, sier Northug, som sier han forstår at han i nærmeste fremtid må fortelle mer om hendelsen.

– Det vil jeg gjøre når jeg har tenkt grundig gjennom situasjonen sammen med mine nærmeste. Det håper jeg mediene vil respektere, uttaler Northug.

Reaksjon: Northug dømt til fengsel - får aldri kjøre bil igjen

Høy hastighet

Bilen har trolig holdt høy hastighet da ulykken inntraff.

– Ut fra skadene på bilen tyder det på at bilen har holdt en hastighet langt over fartsgrensa, sier krimvaktleder Bård Jacobsen ved Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Northug sier at han vet han er et forbilde for mange unge, og erkjenner at han ikke har oppført seg slik et forbilde skal.

– Jeg vil beklage overfor alle disse, og overfor alle de som nå er skuffet over meg. Jeg ønsker å lære av situasjonen på en slik måte at jeg vokser som menneske. Jeg vet at dette kanskje blir mitt livs tøffeste løp, men jeg er villig til å satse for å lykkes, sier Northug.

Skistjernen ønsker ikke å spekulere i hvordan hendelsen vil påvirke hans karriere som skiløper.

– Jeg trenger å fordøye dette og bearbeide hendelsen. Jeg vet at jeg har sviktet, og jeg vil gjøre alt jeg kan for å vende det som har skjedd til noe positivt, sier skiløperen.

Coop er skuffet

Northugs hovedsponsor Coop sier de er skuffet over Northug, men at det er for tidlig å si om de vil avslutte samarbeidet.

– Vi synes dette er en veldig trist og alvorlig sak, og vi er skuffet over at Petter har begått et alvorlig lovbrudd. Han har oppført seg på en måte som ikke er i tråd med de idealer han skal fremme som en del av samarbeidsavtalen mellom Coop Norge og ham, sier administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge i en pressemelding.

Fanebust sier Coop har forståelse for Petters ønske om å bearbeide saken i fred og ro, før de vil gå i samtaler om hva hendelsen vil bety for videre samarbeid.

Han bekrefter at Coop Norge har en exit-klausul fra samarbeidsavtalen, som gir en mulighet til å avslutte samarbeidet etter hendelser av det slaget som nå har skjedd.

Se alle de dramatiske bildene fra ulykkestedet

Hard fengselsstraff for promillekjøring

Dømmes man for promillekjøring, blir man enten straffet med bøter eller fengsel. Fengselsstraff er aktuelt dersom promillen var over 0,5. Dersom blodprøvene viser over 1,2 promille, vil man som regel med straffet med bot og ubetinget fengsel, skriver Adressa.no.

Det vil også bli lagt vekt på hvor stor fare den uaktsomme kjøringen har medført.

– Ut fra skadene på bilen tyder det på at bilen har holdt en hastighet langt over fartsgrensa, sa kriminalvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus