Meny

Adams løslates og slipper trolig siktelse

Gerry Adams er løslatt. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sinn Féin-leder Gerry Adams løslates igjen etter å ha blitt holdt av politiet som har avhørt ham om en drapssak fra 1972, ifølge BBC.

Politiet har sendt en mappe til påtalemyndigheten hvor detaljene om bevisene i saken er samlet. Det blir opp til påtalemyndighetens advokater å bestemme om bevisene er tilstrekkelige til at det kan tas ut tiltale mot Adams; skriver BBC.

Adams har hele tiden hevdet sin uskyld i saken.

Gerry Adams ble pågrepet onsdag og ble avhørt på en politistasjon i Antrim i Nord-Irland om drapet på tibarnsmoren Jean McConville (37), som ble bortført og drept av IRA i 1972. Liket av McConville ble ikke funnet før i 2003. IRA mente kvinnen var informant for britene.

I 31 år har Adams vært leder for Sinn Féin. Han er en svært kontroversiell politiker, og i Nord-Irland er meningene om ham mange og sterke. Siden 2011 har han vært medlem av det irske parlamentet.

Les også: Eksperter tror ikke Adams må gå etter drapssak

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus