Meny

Se høydepunkter fra Wings for Life World Run

Se høydepunkter fra Wings for Life World Run

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettshelter utfordret folk til «å løpe for dem som ikke kan». I Stavanger stillte blant andre Aksel Lund Svindal og Heidi Weng på startstreken. Norske Elise Selvikvåg Molvik ble internasjonal vinner i kvinneklassen.
Wings for Life World Run

* Arrangeres samtidig i 34 ulike land på seks kontinenter. Se oversikt her.

* I Norge går løpet i Stavanger

* Overskuddet fra løpet går til organisasjonen «Wings For Life».

* En rekke kjente personer stiller til start verden over.

* Man kan løpe som langt man vil og klarer, men det hele er over når man blir tatt igjen av en følgebil som kommer bakfra.

Løpet startet samtidig på seks kontinenter i 34 land. I Norge gikk startskuddet i Stavanger søndag klokken 12.00.

Wings for Life World Run skiller seg fra andre løp ved at det ikke har en fast distanse. Du kan selv velge hvor langt du ønsker å løpe. For mållinjen ligger ikke foran deg, men bak.

En følgebil vil starte en halvtime etter løperne i et gitt tempo og øke farten etter hvert. Hver løype er 100 kilometer lang og løperne skal forsøke å komme seg så langt de kan før den spesialutstyrte bilen tar dem igjen.

Når man blir tatt igjen av følgebilen, er løpet over.

Til slutt står det igjen en kvinnelig og mannlig deltager i hvert land. Det ble kåret både nasjonale og internasjonale vinnere.

Norske Elise Selvikvåg Molvik ble internasjonal og nasjonal vinner i dameklassen, mens etiopiske Lemawork Ketema ble internasjonal vinner av herrene.

Molvik løp 54.79 km på 34.04 minutter før følgebilen tok igjen henne. Mens Ketema kom 78.58 km på tiden 48.83. 

Den norske vinneren i herreklassen ble Svein Ove Risa. Hans mål var å klare 50 kilometer før han ble tatt igjen av «målstreken». Det klarte han med god margin, med 63.36 km på vel 37 minutter.

Organisasjonen hadde et mål om at 100.000 deltagere stilte på startstreken for å støtte organisasjonen Wings for Life som jobber med å finne en kur for ryggmargsskader.

Se alle resultatene på løpets nettside.

Auksjon av Svindals OL-hjelm

I samarbeid med Aksel Lund Svindal, auksjonerer ABC Nyheter bort hjelmen han brukte under OL i Sotsji 2014. Pengene fra auksjonen går til stiftelsen Wings for Life.

Les mer:

Aksel Lund Svindals hjelm kan bli din

– Ryggmargen er like komplisert som hjernen

– Vi skal finne en kur for ryggmargsskader

– Hjelmen måtte passe en hedersmann

Kjendiser løper for ryggmargsskadde

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus