Meny

Northugs bil i alvorlig ulykke

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skistjerne Petter Northugs bil kjørte av veien og krasjet stygt natt til søndag. Politiet mistenker promillekjøring. Det er ikke bekreftet om Northug var med i bilen.

To personer er siktet etter at Northugs bil var involvert i en trafikkulykke på Dalgård i Trondheim natt til søndag. Den ene er født i 1991 og den andre i 1986, skriver Adressa.no.

Petter Northug er født i 1986.

Siktelsen omhandler promillekjøring, opplyser politiet under en pressekonferanse. Personen som er født i 1991 skal ha brukket kragebeinet.

Petter Northugs manager ønsker ikke å bekrefte om Northug var i bilen:

– Jeg kan bekrefte at bilen til Petter har vært involvert i en trafikkulykke, sier Northugs manager Are Langås til NTB.

Skistjernen er i dialog med politiet, men manageren vil ikke gi ytterligere kommentarer.

– Dette er en politisak. Det er alt jeg har å si, sier Langås.

Se alle de dramatiske bildene fra ulykkestedet

Søkt med hund

Ulykken ble varslet til politiet klokka 5.36 tidlig søndag morgen. I 40-sone i General Bangs vei i Trondheim kjørte bilen over en rundkjøring, på to trafikkskilt og endte til slutt i autovernet. Politiet mener det var to personer i bilen da ulykken skjedde.

Da politiet kom til stedet, var en av mennene der.

– Han var noe skadd og ble tatt hånd om av forbipasserende. Denne personen befinner seg fortsatt på sykehus, men skadene skal ikke være alvorlige, opplyser kriminalvaktleder Bård Jacobsen i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

En annen person er innbrakt av politiet etter at han ble funnet i en bolig i nærheten av ulykkesstedet. Politiet opplyste til adressa.no at de hadde søkt etter personen med hund fordi vedkommende hadde stukket av fra ulykken.

Se video nederst i saken.

Her jakter politiet på sjåføren med hund. Foto: Henrik Sundgår/Nyhetstips.no.Her jakter politiet på sjåføren med hund. Foto: Henrik Sundgår/Nyhetstips.no.

Blodprøver

– Ut fra skadene på bilen tyder det på at bilen har holdt en hastighet langt over fartsgrensa, sier Jacobsen til NTB.

Det snødde på stedet i natt, men farten må likevel ha vært svært høy utifra skadene på både bil og autovern. Politiet mistenker at ulykken kan skyldes promillekjøring.

– Det er tatt blodprøver av sjåfør og passasjer. En person som var med i bilen har vært i avhør. Vi er ikke ferdige med avhørene og vil ikke si hva som har kommet fram så langt, sier Jacobsen.

Politiet opplyser at de skal fortsette å avhøre vitner. Det er foretatt åstedsundersøkelser og sikret spor på ulykkesstedet. Det gjøres tekniske undersøkelser av kjøretøyet, og en ulykkeskommisjon skal undersøke ulykken.

Avlyste Wings for Life

Søndag skulle Petter Northug jr springe Wings for Life World Run i Stavanger, sammen med Aksel Lund Svindal og flere andre.

Les også: Kjendiser løper for ryggmargskadde

Men han skal ha avlyst tidligere denne uken.

Les også: Vi auksjonerer bort Svindals signerte OL-hjelm

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus