Meny

Søviknes inn i Frps sentralstyre

Partileder i Fremskrittspartiet, Siv Jensen gratulerer Terje Søviknes som ble valgt inn i sentralstyret under Frps landsmøte på Gardermoen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen ble søndag gjenvalgt som leder av Fremskrittspartiet. Os-ordfører Terje Søviknes gjør comeback i sentralstyret.

– Det er en ydmyk 45-årig osing som står her i dag. For min del betyr dette på mange måter at ringen er sluttet. Jeg er utrolig glad i dere og partiet. Tusen takk for mye omtanke gjennom mange år, sa Søviknes i sin valgtale.

Søviknes ble valgt inn i sentralstyret for første gang i 1995. Han trakk seg som nestleder og fra alle øvrige rikspolitiske verv i partiet i 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Les også: Hagen sier at Jensen kjente til Søviknes-saken

Han prøvde seg også på et comeback i rikspolitikken i 2010, men da endte hans forsøk på å bli valgt inn i sentralstyret med tap for Bård Hoksrud. Støtten til et lokalt bompengeprosjekt ble hans bane den gang.

Les hele saken: Terje Søviknes - tilgitt for ungjente-sex - straffet for bompenger

Søviknes erstatter stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos som selv ba om avløsing som sentralstyremedlem.

Frps to nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sto ikke på valg, mens justisminister Anders Anundsen fikk fornyet tillit som sentralstyremedlem.

Saken fortsetter under bildetCarl I. Hagen (t.v.) gratulerer Terje Søviknes som ble valgt inn i sentralstyret under FrP sitt landsmøte på Gardermoen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixCarl I. Hagen (t.v.) gratulerer Terje Søviknes som ble valgt inn i sentralstyret under FrP sitt landsmøte på Gardermoen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus