Meny

Mistet førerkortet etter råkjøring etter ambulanse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann i 20-årene mistet førerkortet etter at han hadde trykket gassen i bånn og tatt opp jakten på en ambulanse som var på vei til sykehus med en pasient i Bodø natt til søndag.

– Personell i ambulansen forteller at de ble tatt igjen mens de kjørte i 120 kilometer i timen i 60-sone. De kjørte utrykning, hadde en pasient i bilen og skulle raskt til sykehus. Bilen har kjørt svært fort og tok raskt igjen ambulansen, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i Salten politidistrikt til NTB.

Grisekjøringen skjedde på riksvei 80 på vei inn mot Bodø i 4-tiden natt til søndag.

– Bilen la seg bak ambulansen og prøvde å kjøre forbi. Den forsvant så inn i et boligområde, sier operasjonslederen.

Berge liv

Ambulansefolkene kontaktet politiet mens bilen ennå lå bak. Etter hvert fant en patrulje bilen, og i 5.30-tiden ble sjåføren avhørt av politiet.

– Vi hadde ingen biler i posisjon, men hadde fått en god beskrivelse av bilen, så vi fikk stoppet den. Førerkortet er beslaglagt, forholdet er anmeldt, og saken etterforskes videre, sier Nilsson.

Han sier det ikke er første gang at en personbil tar opp jakten på et utrykningskjøretøy, i de aller fleste tilfellene er det snakk om ambulanser.

– Kjøretøy i utrykning med lys og eventuelt sirener krever fri vei fordi det haster å komme seg fort fram. I hovedsak er dette for å berge liv, alternativt for å berge verdier. Her gjaldt det åpenbart for å berge liv, sier Nilsson og sier det er hårreisende at det da kommer en bil i mye større fart bakfra.

Delte video

Forrige uke fortalte Dagbladet om en mann som i februar delte en video hvor han kjørte forbi en ambulanse i full utrykning på E6 i Oslo. Videoen la han ut på YouTube, og målet var å demonstrere at ambulansen ikke kjørte raskt nok. Ifølge mannen kjørte han i 120-125 kilometer i timen, mens ambulansen holdt 110 – i 100-sone.

Sjef for utrykningspolitiet, Runar Karlsen, sier som Nilsson i Salten at alle er lovpålagt å sørge for fri ferdsel for alle typer utrykningskjøretøy. All kjøreatferd som kan hindre fri kjørebane, kan resultere i store bøter. Straffen kan også bli enda strengere.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus