EU vil ha uavhengig etterforskning av blodbadet i Ukraina

EU vil ha en uavhengig etterforskning av hendelsene som førte til at minst 42 mennesker mistet livet øst i Ukraina fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uroen startet da tilhengere av et samlet Ukraina marsjerte gjennom Odessas gater. Blant demonstrantene var det mange nasjonalistiske fotballsupportere.

Da demonstrasjonstoget nådde sentrum av byen, gikk prorussiske aktivister til motangrep. Det hele kulminerte i at hovedkvarteret til byens fagbevegelse ble satt i brann.

– Det som faktisk ledet til dette tragiske tapet av så mange menneskeliv, må bli klarlagt i en uavhengig etterforskning. De som er ansvarlig for disse forbrytelsene, må stilles for retten, sier EUs utenrikssjef Catherine Ashton i en uttalelse lørdag.

– Alle politiske krefter må nå gjenoppta sine oppgaver og starte en fredelig og inkluderende dialog for å finne en felles vei ut av krisen, sier hun videre.

Russland holder regjeringen i Kiev og dens vestlige støttespillere ansvarlig for blodbadet. Ukrainske myndigheter mener på sin side at ulovlige, militære grupper fra Moldovas utbryterregion Transdnjestr og grupper fra Russland sto bak.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus