Meny

60.000 mennesker på flukt fra islamistsammenstøt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rundt 60.000 mennesker er på flukt i Deir Ezzor-provinsen i Syria fra kamper mellom ulike islamistiske opposisjonsgrupper, opplyser eksilgruppe.

Det er den opposisjonsvennlige eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) som melder om masseflukten lørdag.

– Innbyggere i byene Busayra med 35.000 mennesker, Abriha med 12.000 og al-Zir med 15.000 har alle blitt drevet på flukt av kampene i området, opplyser gruppen.

Mange av de som har flyktet, skal ha kommet seg over grensen til Tyrkia. Men de fleste flyktningene har søkt tilflukt i andre deler av provinsen.

Islamistoppgjør

Kampene står mellom de islamistiske gruppene Nusrafronten og Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), til tross for at al-Qaida-leder Ayman al-Zawahri beordret stans i kampene i en video fredag.

SOHR, som bygger sine rapporter på informasjon fra et bredt nettverk av kilder i det borgerkrigsherjede landet, sier at Nusrafronten brant ned en rekke hjem i Busayra. ISIL skal ha gjort det samme i Abriah.

Ifølge SOHR har minst 62 stridende blitt drept i skuddvekslingene den siste uken.

Harde kamper

I begynnelsen av januar brøt det ut kamper mellom ISIL og en rekke syriske opprørsgrupper som reagerte på ISILs overgrep mot sivile. Det siste slaget startet onsdag i Deir Ezzor, like ved grensen til Irak.

– Det er kamper i et område der det er en oljebrønn og et gassanlegg, omtrent ti kilometer fra Busayra, sier SOHR-leder Rami Abdulrahman.

ISIL ble opprinnelig etablert i Irak etter den USA-ledede invasjonen i 2003. Al-Nusra-fronten ble grunnlagt i september 2011 og har erklært seg som en del av al-Qaida. Den har anslagsvis 7.000-8.000 soldater og gjennomfører ofte selvmordsangrep.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus