Sandberg: Frp-nei setter ikke bom for OL

Nestleder Per Sandberg i Frp etter sin tale til landsmøtet på Gardermoen lørdag.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Nestleder Per Sandberg i Frp etter sin tale til landsmøtet på Gardermoen lørdag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Landsmøtet i Fremskrittspartiet ser ut til å si nei til å utstede statsgarantier for et OL i Oslo i 2022.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et flertall i redaksjonskomiteen anbefaler dette, mens et mindretall ønsker å utsette spørsmålet til landsstyrebehandling i høst. Voteringen foregår søndag.

– Jeg har ikke talt stemmer, så jeg vet ikke hvordan det går. Et nei til OL vil binde våre statsråder, men det vil jo ikke være problematisk for dem å ta dissens dersom Høyre vil gå videre med saken, sier komitéleder Per Sandberg til NTB.

Per Sandberg: – Frp skal ha makta i 50 år

Ikke over

Frp-nestlederen avviser at et nei fra hans parti vil torpedere planene om et OL i Oslo.

– Jeg skjønner ikke logikken i en slik framstilling. Vår stortingsgruppe og våre statsråder vil si nei, men Høyre vil stå fritt til å søke flertall med andre, sier Sandberg.

Han viser til at tunge aktører som idretten og LO går inn for et OL i Oslo. Det samme gjør for øvrig Frps egen bystyregruppe.

– Vi må behandle denne saken på en forsvarlig måte. Et regjeringsparti kan ikke si nei uten å vite hva et OL vil koste. Vi vet for lite om saken til å treffe en avgjørelse nå, sier Jøran Kallmyr i Oslo Frp.

Les også: – Sylvi Listhaug har lettvint forhold til fakta

Ser mørkt ut

Kallmyr og meningsfellene har ikke gitt opp å få landsmøtet med seg på en avvisning av resolusjonsforslaget om et nei til statsgarantier, men det har ikke vært lett.

– Det ser svart ut akkurat nå, sier Kallmyr.

Han er enig med Sandberg i at et nei ikke nødvendigvis vil sette bom for et OL, men sjansen for å lykkes blir kraftig redusert.

– Det vil være et hardt slag for oss som ønsker et OL, sier han.

Et OL i Oslo er kostnadsberegnet til 22 milliarder kroner, mens statsgarantien er på 34 milliarder kroner. Under landsmøtet var selv representanter for arrangøren til stede på Gardermoen for å forsøke å overtale delegatene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus