Voldsomme kamper i ny by i Ukraina

Lederen for Ukrainas antiterrorsenter sier at harde kamper pågår i den østlige byen Kramatorsk, der ukrainske sikkerhetsstyrker gikk inn tidlig lørdag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det er skyting og sammenstøt rundt i Kramatorsk. Det vi står overfor i Donetsk-regionen og de østlige områdene, er ikke bare en type kortvarig oppstand. Det er faktisk krig, sa Vasyl Krutov på en pressekonferanse.

Ukrainske myndigheter opplyste lørdag morgen at de innledet en ny operasjon mot separatister øst i landet.

Før daggry sa de at militære operasjoner var i gang i nærheten av byen Kramatorsk, ikke langt fra Slavjansk der det var harde kamper fredag.

Innenriksminister Arsen Avakov sier at de ukrainske styrkene har tatt kontroll over TV-tårnet i Kramatorsk.

– Vi stanser ikke, skrev Avakov på sin Facebook-side. Han ga ingen opplysninger om eventuelle drepte eller sårede.

Les også: Sammenstøt mellom prorussiske og proukrainske grupper

Flere titalls drept fredag

Over 130 personer er pågrepet av politiet etter de alvorlige urolighetene i havnebyen Odessa fredag, da flere titall mennesker ble drept eller mistet livet i en brann.

Politiet sier at de pågrepne vil bli siktet for alt fra å ha deltatt i opptøyer til overlagt drap etter å ha deltatt i urolighetene og gatekampene fredag. Det hele kulminerte i at hovedkvarteret til byens fagforbund ble satt i brann.

Se video nederst i saken.

De fleste av de døde mistet livet som følge av brannen. Mange ble kvalt av røyken, mens andre mistet livet da de så seg nødt til å hoppe fra stor høyde for å unngå flammene.

Politiet mistet grepet om situasjonen da hundrevis av påståtte fotballentusiaster iverksatte angrep over hele byen. Politisjef Petro Lutsiuk sa lørdag at hans styrke vil gjøre alt for å hindre at noe lignende gjentar seg.

Les også: USA fordømmer volden i Odessa

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus