– Frustrert over manglende samarbeid i Madeleine-saken

Lørdag er det syv år siden Madeleine McCann forsvant på en familieferie i Portugal. Hvert år reiser foreldrene tilbake i håp om å finne svar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er i et intervju med BBC foreldrene til savnede Madeleine snakker ut om den vanskelige tiden etter at datteren forsvant i 2007.

Madeleine var bare tre år gammel da hun forsvant fra hotellrommet der hun lå og sov i ferieyen Praia da Luz på Algarvekysten i Portugal.

Foreldrene Kate og Gerry McCann er skuffet over samarbeidet mellom britisk og portugisisk politi som begge etterforsker saken.

– Som forelder finner jeg det langsomme arbeidet i Portugal virkelig vanskelig å takle. Jeg finner det ganske urovekkende, sier Kate McCann.

Se video øverst i saken

Les også: – Nordmenn hevder å ha sett Madeleine

– Jeg sliter

Hun opplever at etterforskningen har blitt fanget opp i byråkrati. Internasjonale forespørsler kan ta flere måneder å bli behandlet.

Ettersom britisk politi ikke har myndighet til å gjøre etterforskning i Portugal, må britene sende internasjonale forespørsler til Portugal hver gang de ønsker at undersøkelser gjøres på deres vegne.

– Det er frustrerende. Jeg sliter med dette. Venligst jobb sammen!, sier moren i en oppfordring til politiet, melder BBC.

Saken fortsetter under bildetFORSVANT SPORLØST: Ved dette leilighetskomplekset i Praia da Luz forsvant Madeleine McCann sporløst i 2007. Foto: AP PhotoFORSVANT SPORLØST: Ved dette leilighetskomplekset i Praia da Luz forsvant Madeleine McCann sporløst i 2007. Foto: AP Photo

Kate McCann forteller at hun hvert år reiser tilbake til Praia da Luz der hun sist var sammen med datteren.

– Jeg går fortsatt i gatene og jeg antar at jeg leter etter svar. Det hjelper meg, mesteparten av tiden, sier hun til den britiske kringkasteren.

Les også: Gransker nye overgrep i Madeleine-saken

– Vi venter på deg

Foreldrene forteller at de ikke har gitt opp håper om å finne Madeleine i live.

IKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: AP PhotoIKKE GITT OPP: Foreldrene til Madeleine, Kate og Gerry McCann, har aldri gitt opp håpet om å finne datteren. Foto: AP Photo

– Vi venter på deg. Vi kommer aldri til å gi opp. Vi gjør alt vi kan for å finne deg, sier de til ABC News.

Også etterforskningsleder i Scotland Yard, Andy Redwood, har tidligere uttalt at Madeleine fortsatt kan være i live.

– Jeg tror virkelig det er folk der som holder nøkkelen til Madeleines forsvinning, og at de kan være helt uvitende om det, sa Redwood til The Daily Mail.

Les også: Politiet har avhørt enke etter mistenkt i Maddie-saken

Utlover dusør

Siden den britiske jenta forsvant for syv år siden har saken fått enorm oppmerksomhet verden over.

Tips fra personer som mener de har observert Madeleine fortsetter å strømme inn.

Etter at BBCs Crime Watch i fjor sendte en rekonstruksjon av hva som skjedde den kvelden Madeleine forsvant, mottok Scotland Yard over 2.400 henvendelser.

I overkant av 190.000 norske kroner er utlovet i dusør til personer som fører til identifisering av den eller de som er ansvarlige for bortføringen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus