Sjåfør dømt til ti års forvaring for overgrep mot barn

En yrkessjåfør i 40-årene som tidligere er dømt til forvaring etter overgrep mot 20 gutter, er nå dømt i Sør-Gudbrandsdal tingrett for nok en voldtekt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldtekten gjelder en 15-årig gutt. Mannen fra Lillehammer ble i fjor høst dømt til forvaring i ni år i Eidsivating lagmannsrett for flere titalls andre overgrep.

Da denne overgrepssaken ble omtalt i mediene, anmeldte ytterligere én gutt mannen for voldtekt. Det er denne saken som nå har blitt behandlet i retten, men straffen som er ilagt er en fellesstraff for alle forholdene, og forvaringstiden er økt fra ni til ti år.

Voldtekten skjedde høsten 2009 eller våren 2010, da gutten var 15 år gammel.

De to kom i kontakt gjennom internett. Tingretten påpeker at gutten var i en sårbar situasjon, i ferd med å avklare sin homofile legning og søkte etter jevnaldrende gutter på nettet. Denne sårbarheten utnyttet mannen, mener retten.

Overgrepet skjedde ifølge dommen da de to møttes i en kjellerleilighet som tilhørte sjåførens mor. Tingretten mener mannen var fullstendig klar over at gutten var under 16 år. Blant annet ga mannen gutten beskjed om å holde kjeft om alderen sin og at de to hadde møttes.

Dømt to ganger før

Lillehammer-mannen ble i fjor høst dømt for en rekke seksuelle overgrep og misbruk av mindreårige gutter ned til 11-årsalderen. Som yrkessjåfør kjørte han i hele Sør-Norge og møtte gutter han kom i kontakt med over internett.

Den forrige dommen omfattet et 50-talls voldtekter mot flere gutter, samt 17 tilfeller av å ha forledet barn under 16 år til uanstendig atferd.

Mannen ble dessuten i 2005 dømt i Sverige for seksuelle overgrep mot barn.

Gjentakelsesfare

Sør-Gudbrandsdal finner ingen formildende omstendigheter i saken mot mannen. Retten påpeker at gjentakelsesfaren er stor og mener mannen derfor må idømmes forvaring.

Den fornærmede hadde bedt om en erstatning på 200.000 kroner, men retten satte beløpet til 150.000 kroner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus