Siv Jensen på Frp-landsmøtet:

Finansministeren nekter å svare om skattebetalernes bidrag

Finansminister Siv Jensen taus: Vil ikke besvare spørsmål om regning til skattebetalerne. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)
Finansminister Siv Jensen taus: Vil ikke besvare spørsmål om regning til skattebetalerne. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Regjeringen har vedtatt å ta renteregningen vekk fra bompengeselskapene. Siv Jensen nekter å avklare om skattebetalerne skal betale.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (ABC NYHETER): – Regjeringen har nylig vedtatt å betale bompengeselskapenes renteugifter ved veiprosjekter, fortalte partileder og finansiminister Siv Jensen under Frp-landsmøtet som åpnet fredag.

Men hun etterlot store spørsmål på en pressekonferanse etter landsmøtetalen.

– Skal staten betale renteutgiftene bompengeselskapene nå skal slippe?

– Detaljene vil vi komme tilbake til. Det er ikke alt som er offentliggjort enda, men det kommer mer, svarer Jensen på ABC Nyheters spørsmål.

Les også: Siv angriper Ap på landsmøtet

Siv Jensen omgikk spørsmålene

Hun ble deretter utfordret av journalist etter journalist:

– Hvem skal betale rentekostnadene hvis ikke bilistene?

– Dette handler om omorgansiering. Vi skal ha færre bompengeselskaper. I dag drar administrasjon og renteugifter penger bort fra det å legge asfalt. Vi vil bruke ressursene på veibygging, rett og slett, svarer Jensen.

– Hvert enkelt prosjekt blir billigere. Det vil bli ulikt fra prosjekt til prosjekt hvordan det vil så ut - om bompengesatsene blir lavere eller nedbetalingstiden kortere, legger hun til.

– Regjeringen har akkurat fattet sine beslutninger i dette. Vi vil i tiden fremover vise hvordan dette skal gjøres i praksis, sier Jensen.

Les også: – Stoltenberg skyr ingen midler for å dobbeltkommunisere

Mot bompengelån - eller ikke?

– Tidligere har jo Ketil Solvik-Olsen polemisert mot at man skal finansiere veier ved at bompengeselskaper tar opp lån. Hva skyldes ønsket nå om denne statlige subsidieringen av bompengelån?

– Det jeg lanserte i dag, en helt ny måte å organisere på, for mest mulig penger til å bygge vei, mindre til finansiering og administrasjon. Og denne rentekompensasjonsordningen vil bety utrolig mye, sier Siv Jensen til ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus