Siv Jensen på Frp-landsmøtet:– For hver dag som går, nuller Frp ut skepsisen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siv Jensen hudfletter LO-lederen og Arbeiderpartiet i landsmøtetalen til Frp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

GARDERMOEN (ABC NYHETER): – Nær sagt samtlige partier i Norge har hevdet at vi ikke ville evne å styre. Nå sitter vi i regjering med Høyre og viste at det umulige er mulig og vi har gjort alle spådommer til skamme.

Det sa en triumferende partileder Siv Jensen i sin åpningstale til Frp-landsmøtet som åpnet fredag.

– Nå beviser vi for hver dag som går i regjering, at vi kan ta ansvar. Vi viser at de andre har tatt feil på alle politikkområder, sa Jensen og viste til fagområdene til de sju Frp-statsrådene som var på plass på landsmøtet.

– For hver dag Frp sitter i regjering, så nuller vi ut den skepsisen som landets rikssynsere, professorer og svært venstreorienterte redaktører har hatt, sa Jensen.

Les også: Høye forventninger til Frp-landsmøtet

Hudflettet LO-lederen

Jensen tok i bruk grovt skyts mot LO-leder Gerd Kristiansen, som i sin 1. maitale i går manet til å ta tilbake frihetsbegrepet fra høyresiden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– I går snakket LO-lederen om frihet. Frihet for enkeltmennesket framsto som et problem for Gerd Kristiansen. Hvem er det LO-lederen mener skal ha frihet, hvis det ikke er enkeltmenneskene og familiene som skal ha det? spurte Siv Jensen.

– Historisk er det ikke tvil om at arbeiderbevegelsen har spilt stor rolle i å gi arbeidere frihet. Men nå er det muligens frihet for systemene og strukturene hun vil ha, fortsatte hun.

Les også: LO vil gjenerobre frihetsbegrepet

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er Jensens skryteliste:

– Hver av oss må få beholde en større del av vår inntekt. Vi vil ikke ha Arbeiderpartiets A4-løsninger. Vi stoler på folk, sa Siv Jensen, og listet opp eksempler på Frp allerede påberoper seg.

  • Vi er i gang med omfattende endringer i plan- og bygningsloven. Kommunene og deres ønsker skal hensyntas. Under Stoltenbergs regjering sa staten ja til kommunens ønsker i kun 13 prosent av innsigelsessaker. Under oss har kommunene fått ja i 75 prosent av sakene.
  • Vi er i gang med å gå gjennom NAV. Innbyggeren, ikke NAV-systemet skal stå i sentrum. I forbindelse med IA-avtalen har vi kuttet 1500 skjemaer per dag.
  • Vi sørger for at personer over 26 år med funksjonsnedsettelser få delta. Ap klarte aldri å få på plass lovpålagt rett til personlig assistent. Vi lovfester denne retten.
  • Vi er i gang med å lovfeste rett til kvalitet i eldreomsorgen. Fra 1. juli får vi redusert egenandelen for personer som må bo på dobbeltrom mot sin vilje, med 30.000 kroner.
  • Vi etablerer et infrastrukturfond på 100 milliarder kroner og et veiselskap som skal bygge ut raskere og bedre, betyr det noe.
  • Vi setter en ny kurs for innvandringspolitikken, mot den naive politikken som ble ført under Helga Pedersen og Martin Kolberg. Uttransportering av asylsøkere går i et rekordtempo.

Les også:

På forhånd var det nesten ikke grenser for Frp

Men Siv Jensen hadde piano

Ny bompengevri fra Frp

Siv Jensen varsler nye tider for bompengene:

– Regjeringen jobber med en ordning for å kompensere renteutgifter for bompengeselskapenes lån. Da blir det mer til asfalt, mindre til renter. Bilistene skal spares for store finansieringskostnader, sa Siv Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Før Ketil Solvik-Olsen ble samferdselsminister, var han kritisk til lånefinansiering av veibygging. Nå fjerner ikke Frp lånefinansieringen i bompengeselskapers regi, men vil altså betale rentene.

Les også: – Stoltenberg skyr ingen midler for å dobbeltkommunisere

Siv Jensen framholder at dette vil bety mye for bilistene.

– For en personbil på E18 som betaler 88 kroner i bompenger, skyldes 29 kroner finansieringskostnader. For en lastebil utgjør de 58 av 176 kroner, illustrerte Jensen i en landsmøtetale som ikke utløste overdrevent mye applaus fra delegatene.

Les også: Siv Jensen kvier seg for å avgi makt til EU

Artikkelen blir oppdatert