Meny

Siv Jensen på Frp-landsmøtet:

– For hver dag som går, nuller Frp ut skepsisen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siv Jensen hudfletter LO-lederen og Arbeiderpartiet i landsmøtetalen til Frp.

GARDERMOEN (ABC NYHETER): – Nær sagt samtlige partier i Norge har hevdet at vi ikke ville evne å styre. Nå sitter vi i regjering med Høyre og viste at det umulige er mulig og vi har gjort alle spådommer til skamme.

Det sa en triumferende partileder Siv Jensen i sin åpningstale til Frp-landsmøtet som åpnet fredag.

– Nå beviser vi for hver dag som går i regjering, at vi kan ta ansvar. Vi viser at de andre har tatt feil på alle politikkområder,  sa Jensen og viste til fagområdene til de sju Frp-statsrådene som var på plass på landsmøtet.

– For hver dag Frp sitter i regjering, så nuller vi ut den skepsisen som landets rikssynsere,  professorer og svært venstreorienterte redaktører har hatt, sa Jensen.

Les også: Høye forventninger til Frp-landsmøtet

Hudflettet LO-lederen

Jensen tok i bruk grovt skyts mot LO-leder Gerd Kristiansen, som i sin 1. maitale i går manet til å ta tilbake frihetsbegrepet fra høyresiden.

– I går snakket LO-lederen om frihet. Frihet for enkeltmennesket framsto som et problem for Gerd Kristiansen. Hvem er det LO-lederen mener skal ha frihet, hvis det ikke er enkeltmenneskene og familiene som skal ha det? spurte Siv Jensen.

– Historisk er det ikke tvil om at arbeiderbevegelsen har spilt stor rolle i å gi arbeidere frihet. Men nå er det muligens frihet for systemene og strukturene hun vil ha, fortsatte hun.

Les også: LO vil gjenerobre frihetsbegrepet

Her er Jensens skryteliste:

– Hver av oss må få beholde en større del av vår inntekt. Vi vil ikke ha Arbeiderpartiets A4-løsninger. Vi stoler på folk, sa Siv Jensen, og listet opp eksempler på Frp allerede påberoper seg.

  • Vi er i gang med omfattende endringer i plan- og bygningsloven. Kommunene og deres ønsker skal hensyntas. Under Stoltenbergs regjering sa staten ja til kommunens ønsker i kun 13 prosent av innsigelsessaker. Under oss har kommunene fått ja i 75 prosent av  sakene.
  • Vi er i gang med å gå gjennom NAV. Innbyggeren, ikke NAV-systemet skal stå i sentrum. I forbindelse med IA-avtalen har vi kuttet 1500 skjemaer per dag.
  • Vi sørger for at personer over 26 år med funksjonsnedsettelser få delta. Ap klarte aldri å få på plass lovpålagt rett til personlig assistent. Vi lovfester denne retten.  
  • Vi er i gang med å lovfeste rett til kvalitet i eldreomsorgen. Fra 1. juli får vi redusert egenandelen for personer som må bo på dobbeltrom mot sin vilje, med 30.000 kroner.
  • Vi etablerer et infrastrukturfond på 100 milliarder kroner og et veiselskap som skal bygge ut raskere og bedre, betyr det noe.
  • Vi setter en ny kurs for innvandringspolitikken, mot den naive politikken som ble ført under Helga Pedersen og Martin Kolberg. Uttransportering av asylsøkere går i et rekordtempo.

Les også:

På forhånd var det nesten ikke grenser for Frp

Men Siv Jensen hadde piano

Ny bompengevri fra Frp

Siv Jensen varsler nye tider for bompengene:

– Regjeringen jobber med en ordning for å kompensere renteutgifter for bompengeselskapenes lån. Da blir det mer til asfalt, mindre til renter. Bilistene skal spares for store finansieringskostnader, sa Siv Jensen.

Før Ketil Solvik-Olsen ble samferdselsminister, var han kritisk til lånefinansiering av veibygging. Nå fjerner ikke Frp lånefinansieringen i bompengeselskapers regi, men vil altså betale rentene.

Les også: – Stoltenberg skyr ingen midler for å dobbeltkommunisere

Siv Jensen framholder at dette vil bety mye for bilistene.

– For en personbil på E18 som betaler 88 kroner i bompenger, skyldes 29 kroner finansieringskostnader. For en lastebil utgjør de 58 av 176 kroner, illustrerte Jensen i en landsmøtetale som ikke utløste overdrevent mye applaus fra delegatene.

Les også: Siv Jensen kvier seg for å avgi makt til EU

Artikkelen blir oppdatert

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus