Meny

Skal redde fiskerlandsby fra oppblåst hval

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En stor, død blåhval truer med å eksplodere nær den lille fiskerlandsbyen Trout River på Newfoundland. Nå er hjelpen på vei.

Det døde dyret er fullt av metan, og drev i land for to uker siden. Nå frykter de 650 innbyggerne i fiskerlandsbyen at dyret skal gå i lufta, melder TV2.no.

Hjelpen er imidlertid på vei, og The Royal Ontario Museum i Toronto har tatt på seg oppgaven med å fjerne blåhvalen, skriver CBC News. Fem forskere ved museet drar lørdag til Trout River for å fjerne blåhvalen.

– Dette er en viktig anledning til å styrke vår kunnskap om disse storslagne dyrene, og vil være en viktig ressurs for kanadisk forskning og utdannelse nå og i fremtiden, sier nestsjefen for samlingene ved museet, Mark D. Engstrom til CBC News.

Trolig døde dyret da det satt fast i en isråk. Skrotten har stadig est siden det skylte i land, og det er frykt for at det rett og slett skal eksplodere som følge av gassene. Blåhvalen lukter heller ikke så godt, melder lokale medier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus