Al-Qaida-leder vil ha fred mellom jihadister i Syria

Al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahri ber Nusrafronten, al-Qaidas syriske avdeling, slutte fred med rivaliserende islamistgrupper i det borgerkrigsherjede landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en video publisert fredag ber al-Zawahri lederen for Nusrafronten om å øyeblikkelig stoppe krigføringen mot andre jihadist-grupper i Syria.

Flere opprørsgrupper, blant dem Nusrafronten, kjemper i Syria mot gruppen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).

ISIL er kjent for å være en av de mest brutale og ytterliggående opprørsgruppene i Syria, og mange utenlandske jihadister har sluttet seg til gruppa.

I begynnelsen av januar brøt det ut kamper mellom ISIL og en rekke syriske opprørsgrupper, som reagerte på ISILs overgrep mot sivile.

ISILs irakiske leder Abu Bakr al-Baghdadi kjemper for et sunnimuslimsk kalifat som dekker hele Levanten, det vil si fra Middelhavet til Irak og på sikt også fra Tyrkia i nord til Egypt i sør.

Al-Zawahri har tidligere bedt al-Baghdadi om å la Nusrafronten stå i spissen for opprøret mot Assad-regimet i Syria.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus