– Klar for comeback

Ordfører Terje Søviknes i Os. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Ordfører Terje Søviknes i Os. Foto: Marit Hommedal / Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I helgen blir den omstridte Os-ordføreren Terje Søviknes trolig valg inn i Frps sentralstyre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Terje Søviknes måtte trekke seg som nestleder i 2001 da det ble kjent at han hadde hatt sex med en beruset 16 år gammel pike. I helgen blir han trolig innvalgt i Frps sentralstyre, melder VG. Ifølge avisens opplysninger skal det ikke være meldt inn noen motkandidat.

Os-ordføreren sier til VG at sex-saken fremdeles er en belastning.

– Jeg ønsker å bidra inn mot partiledelsen, og føler at det er fornuftig at noen i sentralstyret kommer fra lokalpolitikken i forkant av kommunevalget. Mine fire perioder som ordfører danner en god base å dele erfaringer fra, sier Søviknes til VG.

Les også: - Vi er ikke her for å gi ansatte i Os kommune best mulig vilkår

På slutten av 90-tallet var Søviknes ansett som kandidat som fremtidig partileder. I januar 2001 trakk han seg fra alle rikspolitiske verv, etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en beruset 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets Ungdom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er en belastning både for meg og min familie at den saken kommer opp igjen, og jeg regner med at det blir nevnt også denne gang, sier Søviknes til VG.

– Jeg har lært meg å leve med det. Man kan ikke viske vekk historien, men jeg har lenge følt at partiet har tilgitt dette og lagt det bak seg, forsetter han.

Les også: Eks-Frp-byråd i Oslo skviser ut ansatte i Frp-kommune