Meny

Politiet: – Det viktigste er å finne Agnes

Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller, som har vært savnet siden lørdag 19. april. Foto: Politiet / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet bruker fortsatt store ressurser på å finne savnede Agnes Elisabeth Müller. Det har foreløpig ikke kommet fram opplysninger som svekker mistanken mot den drapssiktede ektemannen.

– Agnes Müller har vært savnet i over to uker, og det er veldig utfordrende for oss at vi ikke har funnet henne. Det er det viktigste for oss, og vi gjør alt vi kan for å finne henne, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det innebærer blant annet fortsatt systematisk søk der politiet mener det er hensiktsmessig. Det brukes fortsatt hund i søket etter den savnede 36-åringen.

– I tillegg er det mange frivillige som deltar, og det er vi veldig glade for, sier Nord-Varhaug, som er påtaleansvarlig i saken.

Flere avhør

Avhørene av den drapssiktede ektemannen og vitner fortsetter parallelt med letingen.

– Han har jo vært avhørt flere ganger, først som vitne og deretter med status som siktet. Han har først fått forklare seg fritt, og torsdag hadde vi det første konfronterende avhøret, forteller politiinspektøren. Noe av det han ble konfrontert med i det fem og en halv time lange avhøret, var motstridende opplysninger han skal ha kommet med, samt punkter der hans forklaring ikke samsvarer med annen informasjon politiet sitter på.

– Vi ser også etter andre rimelige forklaringer på forsvinningen, men så langt har det ikke kommet fram noe som svekker mistanken mot ektemannen.

Heller ikke i onsdagens fengslingsmøtet kom det fram slike opplysninger. Etter møtet sa forsvarer Ørjan Eskeland til Stavanger Aftenblad at den siktede 34-åringen hadde en teori om hvor kona kunne være.

– Vi er fortsatt på et så tidlig stadium i etterforskningen at jeg ikke kan si noe om hva som har kommet fram i avhørene, er alt Nord-Varhaug vil si om forsvarerens uttalelse.

Melding på Facebook

Fredag skriver VG at en tysk venn av Agnes Müller sendte henne en melding på Facebook 127. april uten å få svar, men at denne meldingen ble lest dagen etter. Det er ikke kjent hvem som leste den.

– Aktivitet på sosiale medier er noen av de tekniske undersøkelsene vi holder på med, i tillegg til blant annet teledata, forteller politiinspektøren. Hun sier politiet også ønsker flere vitneobservasjoner.

– Det gjelder først om fremst i tiden rundt 23.20 på kvelden 16. april. Vi håper blant annet å høre fra et par med barnevogn som ble observert ved Oanes kai på det tidspunktet.

Ankebehandling til uken

Onsdag ble ektemannen fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, de to første ukene i isolasjon.

– Jeg har nå mottatt anken og støtteskrivet og skal skrive mine kommentarer til det, opplyser Nord-Varhaug.

Mandag vil Gulating lagmannsrett ha den nødvendige dokumentasjonen for å behandle anken, men Nord-Varhaug understreker at hun ikke vet hvilken dag behandlingen vil skje, utover at retten vil ta stilling til fengslingen i begynnelsen av neste uke.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus