Meny

Voldsomt Ap-fall på aprilmåling

Arbeiderpartiet faller på ny måling. Partiets leder Jens Stoltenberg går av og begynner som ny NATO-sjef i oktober. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiet faller hele 3,6 prosentpoeng på en fersk meningsmåling for april. Høyre tar et stort byks fram.

Ap faller omtrent 10 prosent på målingen som Sentio Research Norge har laget for Dagens Næringsliv. Partiet går fra 35,3 prosent i mars til 31,7 prosent i april.

– Vi har gått fram på målinger over veldig lang tid, og da må vi forvente at ikke alle målinger går den veien, sier Ap-nestleder Helga Pedersen til avisen.

SV står støtt et lite stykke under sperregrensa med 3,7 prosent, etter en liten nedgang på 0,1 prosentpoeng i april. Senterpartiet går tilsvarende fram og ender på 5,1 prosent.

For Høyre og de to samarbeidspartiene er målingen langt lystigere lesning. Høyre går fram hele 2,7 prosentpoeng til 28,9 prosent.

Venstre er på mange måter en av de store vinnerne på aprilmålingen, med en oppgang på om lag 35 prosent. Partiet går fram 1,5 prosentpoeng til 5,9 prosent. Kristelig Folkeparti øker oppslutningen med 0,2 prosentpoeng til 5,4 prosent.

For Fremskrittspartiet er målingen svak. Siv Jensens mannskap må tåle en nedgang på hele 1,9 prosentpoeng til 13,2 prosent.

Miljøpartiet De Grønne stiger 1,1 prosentpoeng til 3,7 prosent, mens Rødt faller 0,3 til 0,7. Andre stiger 0,3 til 1,7 prosent.

Dersom målingen hadde vært valgresultat, ville Høyre og Frp alene fått 77 mandater. Som situasjonen er i dag, ville det holdt med støtte fra enten KrF eller Venstre for å få flertall for saker i Stortinget. Sammen med samarbeidspartiene ville de to regjeringspartnerne fått 98 mandater.

De tre rødgrønne partiene ville på grunn av SVs posisjon under sperregrensen bare fått 69 mandater. Både SV og MDG ville fått to mandater dersom denne målingen var resultatet av et stortingsvalg.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus