Meny

Mange pågrepet i Filippinene for sexnettverk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filippinsk politi har pågrepet 58 personer for å være involvert i et enormt globalt sexnettverk på internett.

Ofre rundt om i verden ble lokket av folk på Filippinene til å legge ut seksuelt eksplisitte bilder eller videoer av seg selv på internett, for så å bli utsatt for utpressing for tusen av dollar, ifølge Interpol og filippinsk politi.

– Dette utpressingsnettverket er massivt. Forbrytelsene er ikke begrenset til ett land, og det er heller ikke ofrene, sa direktøren for Interpols senter for digitale forbrytelser, Sanjay Virmani, på en pressekonferanse i Manila fredag.

Filippinenes politisjef Alan Purisima sa at de 58 som er arrestert, vil bli siktet for en lang rekke forhold, blant annet barneporno, utpressing og bedrageri.

Det er ikke klart om alle de pågrepne er filippinere, men myndighetene understreker at Filippinene ikke er senteret for nettverket, bare at etterforskningen har tatt utgangspunkt i Filippinene.

Purisima sa at utpressingen foregikk ved at en person poserte som en attraktiv ung dame som søkte kontakt med folk på Facebook eller andre sosiale medier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus