Arbeidstilsynets inspektører utsatt for trusler på jobben

De skal sørge for et trygt arbeidsliv for alle som jobber i Norge, men hver tredje av Arbeidstilsynets inspektører har selv opplevd å bli truet på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I intervjuer med 70 inspektører svarer én av tre at de har opplevd trusler mens de har vært ute på tilsyn, melder NRK.

– Jeg er ikke overrasket. Det er grelle eksempler på kolleger som har opplevd å bli truet med motorsag. Den verbale biten er en ting, men når de tyr til motorsager er vi på et litt annet nivå, sier seniorinspektør i Arbeidstilsynet Tom Egil Leret. Selv har han opplevd at tolken han hadde med seg da han inspiserte en byggeplass i Buskerud ble truet.

Tilsynsleder Gro Ellingsen i Stavanger sier arbeidshverdagen har endret seg ganske dramatisk de siste årene med flere trusler mot inspektørene.

– Vi merker at tonen er mer aggressiv ute på tilsyn. Det er urovekkende og svært alvorlig, sier hun.

Utviklingen kobles til økt arbeidsinnvandring etter EU-utvidelsen i 2004 og innsatsen mot sosial dumping, hvor inspektørene treffer på kriminelle miljøer. Ellingsen forteller at de holder løpende kontakt med politiet i tillegg til å ta egne forholdsregler.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus