Søderlund avgjorde for RBK

Bilder: TV 2

Alexander Søderlund scoret i sin tredje seriekamp på rad og fullførte Rosenborgs snuoperasjon da Sogndal ble slått 2-1 på bortebane torsdag.

Sandnes Ulf – Stabæk 2-1

Vinnermålet kom da Søderlund stanget i mål et presist innlegg fra Mikael Dorsin åtte minutter ut i annen omgang. Landslagsangriperen har vist seg som en viktig brikke for RBK den siste tiden. Han scoret også i 2-2-kampen mot Bodø/Glimt og i 5-2-seieren over Brann.

Gjestene fra Trondheim tok en fortjent borteseier. Riktignok trykket Sogndal til fra start og tok ledelsen ved Mahatma Otoo etter bare sju minutter, men vertenes stormløp sluknet raskt.

Etter det første kvarteret dominerte Rosenborg stort og kjørte til tider over et mer og mer slitent hjemmelag.

Tore Reginiussen utlignet med en akrobatisk volleyavslutning etter 28 minutter. RBK-kapteinen banket til da han fikk ballen etter at Mikael Dorsin hadde stusset videre et innkast fra Mikkel Diskerud.

Etter 1-1-målet var det lite Sogndal fikk til offensivt før pause. Rosenborg økte tempoet enda noen hakk og presset vertene bakover. Reginiussen burde gitt gjestene ledelsen i det 37. minutt, men helt upresset bommet han på mål.

Sogndal slet med å komme til sjanser i annen omgang, men Otoo var farlig nær å utligne kort tid etter at RBK hadde tatt ledelsen. Med et saksespark hamret han ballen i tverrliggeren.

Ørjan Hopen skapte også trøbbel for gjestene like før slutt. Frisparket hans føk gjennom RBK-muren og fikk en lei stuss rett foran Alexander Lund Hansen. Målvakten fikk ikke et ordentlig grep om ballen, men han fanget egen retur.

Rosenborg ligger på fjerdeplass etter seks kamper. Trønderne er tre poeng bak serieleder Molde, som er motstander hjemme på Lerkendal søndag. Sogndal er tredje sist på tabellen med sine fire poeng.