Fofanas drømmescoring ordnet LSK-seier

Bilder: TV 2
Bilder: TV 2

Seiersmålet til Moryke Fofana ordnet 2-1-seier til Lillestrøm borte mot Bodø/Glimt og var ivorianerens aller første i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eliteserien fotball, menn, torsdag:
ELITESERIEN, 6. runde:

Aalesund – Viking 1-2 (0-1)

Bodø/Glimt – Lillestrøm 1-2 (1-1)

Molde – Start 2-0 (1-0)

Odd – Sarpsborg 2-0 (1-0)

Vålerenga – Strømsgodset 3-0 (1-0)

Sogndal – Rosenborg 1-2 (1-1)

Spilt onsdag:

Brann – Haugesund 1-3

Sandnes Ulf – Stabæk 2-1

22-åringens flotte mål kom etter 76 spilte minutter. Innbytter Tommy Høiland fikk til et innlegg på høyresiden, og han fant en Fofana på løp som dundret ballen i vinkelen fra rundt 17 meters holdt. Det skuddet var Glimt-keeper Pavel Londak sjanseløs på.

– Utrolig deilig. Vi jobbet steinhardt som lag kan dra herfra med tre poeng. Dette trengte vi, sa Lillestrøms kaptein Bjørn Helge Riise til C More.

– Det var deilig at vi scoret to mål og fikk tre poeng. Vi la ned mye hardt arbeid og fulgte planen vår til punkt og prikke, sa Lillestrøm-trener Magnus Haglund.

Les også: Søderlund avgjorde for RBK

Scoringen var bare LSKs sjuende denne sesongen. Lillestrøm mangler gode spisser, men på arbeiderdagen tok én av dem tak da det var spilt i underkant av sju minutter. Målet var symptomatisk for spillet i 1. omgang. Glimt hadde ballen mye, men det var Lillestrøm som var farligst på kontringer. 1-0-målet kom nettopp på en kontring. Bjørn Helge Riise fant Erling Knudtzon på topp, og med én enkel berøring la han hjemmelagets midtstopper Thomas Braaten bak seg. Et velrettet skudd i det lengste hjørnet fra kloss hold ga scoring.

Les også: Molde inntok tabelltoppen

Tungt

Hjemmelaget Glimt har ikke skaffet seg mange poeng i det siste og er plassert som nummer 11 med sine fem poeng, men lenge så det ut til at det skulle få seg i hvert fall ett poeng på Aspmyra.

Det tok nemlig bare sju minutter fra Knudtzons scoring til utligningen kom. En corner fra Dane Richards fant hodet til Dominic Chatto, og han headet inn sin første scoring i eliteserien.

Les også: Blekt Godset felt av VIFs målmaskin

Glimt hadde muligheter til å score flere i 2. omgang, men torsdag manglet effektiviteten.

Les også: Odd med full kontroll på eget gress

Dobbeltbom

Trond Olsen, som spilte fire kamper for Lillestrøm i 2006-sesongen, hadde for eksempel et par brukbare sjanser midtveis i 2. omgang. Først skjøt han i nettveggen. Minutter senere fikk han en enda større sjanse, men heller ikke denne gangen ville ballen i mål.

Lillestrøm hvilte sin kaptein Frode Kippe. Veteranen satt på benken gjennom hele kampen. Trepoengeren i Nordland gjorde at Lillestrøm klatret til åtte poeng og 8.-plass.

Les også: Herlig brassemål i Vikings fjerde på rad

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus