Meny

Molde inntok tabelltoppen

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Molde surfet videre og tok sin fjerde strake seier med 2-0 over Start på eget gress torsdag. Spisskollegene Fredrik Gulbrandsen og Daniel Chima Chukwu scoret hvert sitt mål.
Eliteserien fotball, menn, torsdag:
ELITESERIEN, 6. runde:

 

Aalesund – Viking 1-2 (0-1)

Bodø/Glimt – Lillestrøm 1-2 (1-1)

Molde – Start 2-0 (1-0)

Odd – Sarpsborg 2-0 (1-0)

Vålerenga – Strømsgodset 3-0 (1-0)

Sogndal – Rosenborg 1-2 (1-1)

 

Spilt onsdag:

Brann – Haugesund 1-3

Sandnes Ulf – Stabæk 2-1

I fjor fikk MFK en marerittstart på sesongen med seks tap og kun én seier på sine ti første kamper. Den elendige serieåpningen ødela hele sesongen for et ambisjonsrikt Molde-lag.

Fem seirer på årets seks første kamper har derimot tatt blåtrøyene tilbake i toppen av norsk fotball. Molde leder eliteserien ett poeng foran ubeseirede Viking.

Molde-trener Tor Ole Skullerud mente laget hans til tider var for passivt de første 30 minuttene, men han var godt fornøyd med den siste timen mot Start.

Les også: Søderlund avgjorde for RBK

– Etter en halvtime var vi klart best. Vi rullet på og hadde tidvis bra balltempo. Det ble en del fine angrep, og vi kunne ha scoret flere mål, sa Skullerud til C More.

Han var også glad for å kunne slippe til spillere som har fått lite spilletid så langt i år. Blant dem var 17-årige Sander Svendsen, som erstattet målscorer Fredrik Gulbrandsen etter 60 minutter.

Les også: Odd med full kontroll på eget gress

Elyounoussi sentral

Molde åpnet sterkt, men ettersom trykket ikke betalte seg tidlig, dabbet kampen litt av. Mot slutten av første omgang satte vertene inn et nytt rykk, og denne gangen kom den forløsende scoringen.

Gulbrandsen kom seg foran og styrte frisparket fra Mohamed Elyounoussi til 1-0 ved første stolpe.

Les også: Herlig brassemål i Vikings fjerde på rad

Rett før scoringen ble Molde trolig snytt for straffespark da Gulbrandsen ble felt av Babacar Sarr på vei ut av 16-meteren. Dommer Svein Oddvar Moen dømte frisparket som Elyounoussi skulle vise seg å få en assist for.

Daniel Chima Chukwu doblet ledelsen ti minutter ut i annen omgang. Igjen skulle Elyounoussis frisparkfot bli sentral. Han slo ballen inn mot nærmeste stolpe, der Chukwu stanget den i mål etter en stuss.

Les også: Fofanas drømmescoring ordnet LSK-seier

– Møtte Norges beste lag

Start-trener Mons Ivar Mjelde tok tapet med fatning. Han mente det ikke var noe å si på at laget hans tapte for den nye serielederen.

– Det er lettere å leve med slike tap som dette. I dag møtte vi Norges beste lag. Molde er veldig gode. All ære til dem. En god Håkon Opdal reddet oss fra å tape mer enn 0-2, sa Mjelde.

Les også: Blekt Godset felt av VIFs målmaskin

– Vi holdt dem unna lenge i første omgang, men det ble bare nesten offensivt for vår del. Vi hadde ikke kvaliteter nok til å avslutte angrepene, la Mjelde til.

Molde gjester Rosenborg søndag, mens Start tar imot Brann.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus