Meny

Odd med full kontroll på eget gress

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Odd slet med å punktere torsdagens hjemmekamp i eliteserien, dukket ringreven Frode Johnsen opp og trygget seieren med sin 2-0-scoring mot Sarpsborg.
Eliteserien fotball, menn, torsdag:
ELITESERIEN, 6. runde:

 

Aalesund – Viking 1-2 (0-1)

Bodø/Glimt – Lillestrøm 1-2 (1-1)

Molde – Start 2-0 (1-0)

Odd – Sarpsborg 2-0 (1-0)

Vålerenga – Strømsgodset 3-0 (1-0)

Sogndal – Rosenborg 1-2 (1-1)

 

Spilt onsdag:

Brann – Haugesund 1-3

Sandnes Ulf – Stabæk 2-1

Triumfen var Odds tredje av tre mulige på eget gress. Dag-Eiliv Fagermos elever har dermed hentet ni av ti poeng i eliteserien hjemme i Skien.

Før Johnsen puttet på fra fem meter etter en retur, hadde vertene ledet 1-0 i 70 minutter. Jone Samuelsen sendte Odd i føringen med en perlescoring fra 25 meter, hans tredje mål for sesongen.

Les også: Søderlund avgjorde for RBK

– Jeg er veldig fornøyd. Vi var strålende defensivt. Vi var ikke så gode offensivt, men jeg tror ikke de skapte en eneste sjanse, sa Odd-trener Fagermo til C More.

Én stor sjanse fikk Sarpsborg riktig nok. Allerede etter to minutter sleivet Fredrik Semb Berge på et tilbakespill og lot Gudmundur Thórarinsson komme alene mot André Hansen. Heldigvis for Odd-stopperen avsluttet islendingen utenfor.

Les også: Molde inntok tabelltoppen

Perlescoring

Deretter overtok Odd, og bare fem minutter senere ble Sarpsborg advart da Samuelsen smelte et knallskudd i tverrliggeren.

Ytterligere ni minutter senere hadde han finstilt siktet.

Duwayne Kerr glapp en corner fra Fredrik Oldrup Jensen og måtte rydde opp. Han fikk bare vippet ballen til Samuelsen, som fikk kontroll over ballen på 25 meters hold. Med god presisjon sendte han den i en bue over Kerr og i mål.

Flere muligheter ble det både for Odds toppscorer og lagkameratene i en første omgang der vertene serverte angrepsbølge på angrepsbølge. Noe svak presisjon i siste tredel gjorde at Kerr ikke ble satt alvorlig på prøve igjen.

Les også: Herlig brassemål i Vikings fjerde på rad

Punktering

Odd burde kanskje avgjort kampen tidligere. I stedet fikk Sarpsborg slippe til med et par skumle kontringer.

Men heller ikke Brian Deanes mannskap, med fem nye spillere fra elleveren som slo Vålerenga 3-0 mandag, var spesielt giftig foran mål.

– Jeg er veldig skuffet, for å være ærlig. Jeg mener vi kunne ha fått noe ut av denne kampen. Men vi kollapset da de scoret sitt andre mål, mente Deane.

Les også: Fofanas drømmescoring ordnet LSK-seier

Blant andre toppscorer Aaron Samuel (4 mål) ble byttet inn etter hvilen, uten at det ga resultat.

I stedet fikk Johnsens scoring i det 86. minuttet stilnet nervene i Skien. Seieren ga tre gode poeng å ta med seg før bortekampen mot formsterke Viking søndag.

Sarpsborg skal på sin side ta imot Sandnes Ulf på hjemmebane.

Les også: Blekt Godset felt av VIFs målmaskin

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus