Frankfurt:

Kristoff overrasket seg selv med spurtseier

Alexander Kristoff vant sykkelrittet Rund om den Finanzplatz i Frankfurt. Her er han fra før klassikeren Paris-Roubaix forrige måned. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)
Alexander Kristoff vant sykkelrittet Rund om den Finanzplatz i Frankfurt. Her er han fra før klassikeren Paris-Roubaix forrige måned. Foto: Daniel Sannum Lauten (NTB scanpix)

Alexander Kristoff er i hardtrening for tiden, men klarte likevel å ta en overbevisende spurtseier i sykkelrittet Rund um den Finanzplatz i Frankfurt torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske Katjusja-rytteren var råsterk på oppløpet og vant éndagsrittet etter en spurtduell med det tyske hjemmehåpet John Degenkolb.

Overraskende seier

For Kristoff kom seieren overraskende. Han er godt i gang med et beinhardt treningsprogram til sommerens Tour de France, og han hadde derfor bare et mål om å fullføre torsdagens 200,9 kilometer lange styrkeprøve.

– Dette smakte godt, men det var veldig uventet. Jeg hadde full kontroll i spurten, men jeg slet en del i bakkene underveis. Da kjente jeg treningsmengden i beina, og derfor valgte jeg å spare krefter. Det lønte seg mot slutten, sa Kristoff til NTB.

Hovedfeltet tok igjen torsdagens brudd like før mål. Kristoff slo Degenkolb med en sykkellengde. Jérôme Baugnies fra Belgia endte på tredjeplass.

Mengdetrening

Det var Kristoffs første ritt siden han brøt Paris-Roubaix i april. Han vant klassikeren Milano-Sanremo tidligere i år.

26-åringen har mye langkjøring og mengdetrening på programmet framover.

– Det er viktig for å bli klar til Tour de France. Jeg skal også ha mer fokus på å få mer fart i beina, men i dag var ikke det et problem akkurat, sa Kristoff.

Det var den 53. utgaven av Frankfurt-rittet, som har gått under flere navn gjennom årenes løp. Dag Otto Lauritzen syklet inn til seier i 1987.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus