Meny

Drapssiktet ektemann anker fengsling

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede ektemannen til savnede Agnes Elisabeth Müller anker onsdagens fengslingskjennelse. Samtidig fortsetter etterforskningen for fullt.

Jæren tingrett ga onsdag politiet medhold i fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud. De to første ukene må han sitte i full isolasjon. Torsdag skriver Stavanger Aftenblad at kjennelsen blir anket.

Samtidig fortsatte politiet både søket etter den savnede 36-åringen og avhørene av ektemannen.

– Mistanken ikke svekket

– Det ble gjennomført et konfronterende avhør av den siktede i dag, og resultatet av avhøret har etter politiets mening ikke svekket mistanken til mannen, skriver politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i en pressemelding torsdag. Hun leder Rogaland politidistrikts felles etterforskningsenhet.

Les også: – Mobiltrafikken stoppet da Agnes forsvant

– Avhøret varte i fem og en halv time, og for meg fremstår han som meget samarbeidsvillig, sier forsvarer Ørjan Eskeland. Han vil ikke si noe om hva som kom fram i avhøret. Til Nord-Varhaugs utsagn om at mistanken ikke er svekket, har han følgende kort kommentar:

– Det får bli politiets påstand.

Savnet i to uker

Heller ikke politiinspektøren ønsker å kommentere innholdet i torsdagens avhør. Onsdag sa hun til Stavanger Aftenblad at politiet ønsket å konfrontere den savnede Müllers ektemann med tekniske funn og informasjon fra andre avhør. Trolig ville ektemannen også måtte svare for det politiet mener er motstridende informasjon fra hans egne tidligere forklaringer.

Ektemannen meldte kona savnet tre dager etter at hun forsvant, og ble tirsdag denne uken pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Bakgrunn: Fire ukers varetekt for drapssiktet ektemann

Nytt søk

Nord-Varhaug opplyser torsdag også at det ble foretatt nye søk etter den 36 år gamle kvinnen, som har vært savnet siden 16. april.

Tidlig på ettermiddagen var en hundefører med likhund igjen på plass i Espedalen. Denne gangen var det et avsidesliggende grustak som skulle undersøkes, skriver VG.

Les også: Undersøker Facebook-meldinger

– Vi fortsetter å søke med likhunder og konsentrerer oss om de samme områdene i Espedalen som tidligere, sier innsatsleder Ståle Østerhus om søket. Grustaket ligger nær huset til Müller og den drapssiktede ektemannen. Onsdag søkte flere hundepatruljer i området, og det ble brukt undervannskamera for å undersøke et tjern i nærheten.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus