Meny

Rapport gir ingen svar på fly-mysterium

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Granskingsrapporten om det savnede flyet fra Malaysia Airlines, gir ingen svar på hva som skjedde da det forsvant.

Den malaysiske rapporten, som er på knappe fem sider, forelå alt 9. april og ble da overlevert til Den internasjonale luftfartsorganisasjonen (ICAO).

Torsdag ble rapporten offentliggjort, men den inneholder få om noen nye opplysninger om hva som skjedde da MH370 forsvant på vei fra Kuala Lumpur til Beijing 8. mars i år.

Malaysia har tidligere konkludert med at flyet styrtet i Indiahavet, men det er ikke funnet verken vrakdeler eller spor etter de 239 som var om bord.

Omfattende leting har ikke gitt noen svar, og levetiden til batteriet i flyets svarte boks tilsier heller ikke at det noensinne vil bli funnet.

I rapporten som ble offentliggjort torsdag går det fram at det tok fire timer fra man først oppdaget at flyet hadde forsvunnet, til myndighetene satte i verk en leteoperasjon.

Først åtte timer etter at flyet forsvant, varslet Malaysias flyvåpen landets luftfartsmyndigheter om at de hadde sporet det man antar var MH370 idet det returnerte til landets luftrom og fortsatte i retning av Indiahavet

Rapporten avdekker videre hvilken forvirring som rådet i kommunikasjonen mellom flygelederne i Malaysia og flere andre asiatiske land de første timene etter at MH370 forsvant.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus