Herlig brassemål i Vikings fjerde på rad

Bilder: TV 2

Viking dominerte og viste frem solid spill da de tok sin fjerde seier på rad med 2-1 borte mot Aalesund torsdag.

Sandnes Ulf – Stabæk 2-1

Kampens høydepunkt kom da Björn Daniel Sverrisson brassesparket ballen i mål fra rundt 16 meter til 2-0 i 2. omgang.

– Et fantastisk mål. Vi våget å stå høyt kampen igjennom og vant fortjent, sa Vikings trener Kjell Jonevret til C More.

Viking inntok tabelltoppen med 14 poeng og er fortsatt ubeseiret etter seks spilte kamper.

I Ålesund var mannskapet til Kjell Jonevret flere hakk bedre enn hjemmelaget, som så langt står uten seier i årets eliteserie.

Hjemmelaget var tafatt gjennom store deler av kampen. Innbytter Torbjørn Grytten skapte litt spenning med sin scoring kvarteret før slutt, men det var ikke nok til poeng denne gangen heller. Laget til trener Jan Jönsson ligger helt sist på tabellen etter at seks av sesongens 30 kamper er spilt.

– Det er bare å beklage til publikum og de som så kampen på TV. Vi skal være mye bedre enn dette, og vi er selvsagt veldig skuffet, sa AaFKs kaptein Jonatan Tollås Nation.

Kommando

Reduseringen til Ålesund kom litt ut av det blå kvarteret før slutt. Den kom på lagets andre sjanse i kampen. Michael Barrantes hadde et brukbart skudd i første omgang som Viking-keeper Iven Austbø tok seg av. Barrantes var nest sist på scoringen til Grytten som kom etter skudd i det lengste hjørnet fra skrå vinkel. Målet var av ypperste klasse. Hjemmelaget kom mer med i kampen da det kom høyere opp i banen på tampen.

Men i denne kampen handlet det aller meste om et velspillende og samspilt Viking. De lå kompakt bak og presset Aalesund høyt. Spesielt var Yann-Erik de Lanlay god i 1. omgang.

Mer fra Island

Og som det har vært før i sesongen, var det islendingene som sørget for målene til Viking. Sverrir Ingi Ingason var mannen bak det første. Det kom fra kloss hold etter forarbeid av landsmennene Steinthor Thorsteinsson og Björn Daniel Sverrisson. Muligens var det snakk om et selvmål, for det kunne virke som om AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation var sistemann på ballen med hælen.

Sverrisson sto bak kampens beste prestasjon 11 minutter ut i 2. omgang. Med ryggen mot mål dempet han ballen på brystet og brassesparket den i mål på nydelig vis. Det var islendingens første scoring i årets eliteserie.

Viking blir et lag å regne med denne sesongen.