Meny

Støre heiste flagget 1. mai – for tidlig

Jonas Gahr Støre, her under en debatt nylig, var påpasselig med å heise flagget 1. mai i år. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I fjor fikk Jonas Gahr Støre (Ap) kritikk for ikke å flagget 1. mai. I år ble det heist tidlig – for tidlig, ifølge flaggreglene.

Med både VGs og Dagbladets fotografer tilsynelatende luskende i buskene var den sannsynlige neste Ap-lederen ute ved boligen på Ris i Oslo klokka 6.55 torsdag morgen for å sørge for at flagget kom opp.

Flaggreglene tilsier imidlertid at flagget skal heises klokka 8.00 – i perioden mars-oktober.

– Jeg hadde ikke noe annet valg enn på bryte flaggreglene. Skulle flagget opp, måtte det skje sånn. Det er viktig for meg å flagge på 1 mai, sier Støre til Dagbladet.

Støre holder 1. mai-tale i Salangen i Troms.

Han har vært åpen om at det ikke var tradisjoner for flagging 1. mai i hans familie da han vokste opp, men selv er han påpasselig med å heise flagget på arbeidernes dag.

– Det har jeg gjort i hele mitt politiske liv, så sant jeg har vært hjemme, uttalte Jonas Gahr Støre til NTB tidligere denne uka.

Til Dagbladet sier han at valgkomiteen skal få sitt svar innen midten av mai.

– Om de kommer til meg, skal jeg gi et grundig svar. Ja, jeg tror jeg er ferdig tenkt, sier Støre.

Han har lenge vært storfavoritt til å overta som partileder etter at det ble kjent at Jens Stoltenberg blir ny generalsekretær i NATO og dermed går av. Støre sier til avisen at han har tenkt seg nøye om.

– Det sto ikke klart for meg, verken i 2005 eller i 2009 eller i 2012, at dette kunne bli en realitet, sier Støre og understreker at han tar til seg alt han får av tilbakemeldinger, både personlig og gjennom det han leser av uttalelser og målinger.

Støre ønsker ikke å si så mye om sine ambisjoner for Arbeiderpartiet framover, men sier han gjerne vil ha et grønnere parti.

Støres kandidatur støttes av blant annet LO og Oslo Ap. Etter at Trond Giske i slutten av mars gjorde det klart at han ikke tar ikke opp kampen om å bli ny leder for Arbeiderpartiet, har alt ligget til rette for at Støre blir klappet inn som ny partileder på det ekstraordinære landsmøtet 14. juni.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus