Etter tornadoene kommer flom i USA

Tornadoene de siste dagene har ført til styrtregn på USAs østkyst og golfkyst onsdag. I Baltimore har et synkehull åpnet seg, og flommen oversvømmer flere byer i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guvernøren i Florida har erklært krisetilstand, etter 610 millimeter regn på bare 24 timer i den nordvestlige delen av delstaten onsdag.

I noen områder i sentrum av Pensacola sto gatene under over en meter vann etter det verste tordenværet på minst 30 år. Biler ble skylt vekk, og mange mennesker måtte reddes fra hustak.

En rekke veier langs golfkysten av Florida og Alabama kollapset eller ble oversvømmet på grunn av alt vannet. En mann i Alabama måtte reddes fra flommen to ganger, etter å ha gått uti vannet enda en gang. Se video nederst i saken.

Synkehull slukte biler

Også oppover østkysten var det kraftig regnvær. Både Boston, New York og Washington ble rammet av styrtregn.

I Baltimore åpnet et synkehull seg i en av gatene, og slukte flere biler. Gaten er en eneste stor jordhaug, og innbyggere er bedt om å holde seg unna området.

Se video øverst i saken.

Minst 36 mennesker mistet livet da tornadoer og tordenstormer herjet gjennom seks delstater vest for Florida fra søndag til tirsdag. Verst var det i Mississippi og Arkansas.

En mann i Alabama ble reddet inn på land, men kort tid etter fikk redningsmannskapet melding om at han igjen var i fare. Se amatørvideoen: