Meny

TV 2: – Mobiltrafikken stoppet da Agnes forsvant

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

All utgående trafikk på savnede Agnes Elisabeth Müllers mobiltelefon stoppet samme dag som hun sist ble sett, melder TV 2.

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april, men ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune i Ryfylke ved 23-tiden onsdag 16. april. Etter det TV 2 erfarer, stanser all utgående trafikk på kvinnens mobiltelefon dagen hun skal ha forsvunnet.

Ifølge TV-kanalen disponerte tobarnsmoren to telefoner. En av dem ble forsøkt ringt til dagen etter, men ingen av anropene ble besvart.

Ifølge TV 2 er to mobilmaster sentrale i politiets etterforskning av forsvinningen og det de mener er en drapssak. Den ene masten dekker Oanes ferjekai, hvor kvinnen sist ble sett. Den andre dekker familiens hjem i Espedalen.

– Teledataene er veldig viktig og vi har sterkt fokus på det, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til kanalen.

Les også: Fire ukers varetekt for drapssiktet ektemann

Søk i tjern

Kvinnens drapssiktede ektemann ble onsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene er han undergitt fullstendig isolasjon, samt fratatt adgangen til TV, aviser, radio og internett. 34-åringen stiller seg uforstående til drapssiktelsen.

Politiet sier imidlertid at det er tekniske funn og motstridende vitneforklaringer som danner grunnlag for siktelsen. De vurderer det som lite trolig at Agnes har vært utsatt for en ulykke eller selv har valgt å forsvinne.

Etter at den drapssiktede mannen meldte sin kone savnet påskeaften, har det pågått en omfattende leteaksjon etter henne. Så sent som onsdag kveld ble det søkt i et tjern like nord for familiens bolig etter tips fra naboer.

Flere personer som bor i området har opplyst til politiet at de så bilen til den savnedes ektemann i området skjærtorsdag. Politiet har også fått opplysninger om at det nylig er blitt brukt en båt i tjernet. Rogaland politidistrikt ønsker natt til torsdag ikke å gi noen kommentar om letingen etter kvinnen.

Les også: Undersøker Facebook-meldinger

Tøffe avhør i vente

Onsdag avga den drapssiktede 36-åringen full forklaring i fengslingsmøtet i Jæren tingrett i Sandnes. Avhøret varte i fire og en halv time, men verken politiet eller mannens forsvarer ønsket å gå inn på hva som ble sagt.

En av årsakene til at rettsmøtet trakk ut, er imidlertid at ektemannen forklarte detaljert rundt familiære forhold, sine bevegelser i dagene før og etter at kona forsvant, og begrunnet hvorfor han ventet tre dager før han meldte henne savnet.

Advokat Ørjan Eskeland sier til Stavanger Aftenblad at det allerede torsdag blir nye avhør, med langt tøffere spørsmål:

– Om min klient er i form til det, blir det nye avhør torsdag. Slik jeg har forstått det, er det snakk om konfronterende avhør, sier forsvareren.

Trolig kommer politiet til å legge vekt på det de mener er motstridende informasjon i 34-åringens tidligere forklaringer.

– Vi ønsker å konfrontere ham med informasjon vi har fra andre avhør og også med tekniske funn, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

Bakgrunn: Politiet har gjort biologiske funn

Markering ved kvisthaug

Ved siden av å søke i tjernet nord for parets bolig, gjennomsøkte mannskaper også urer og andre vanskelig tilgjengelige skråninger, som tidligere ikke hadde blitt sjekket.

– Vi sjekker systematisk ut område for område, slik at vi er sikre på å ha vært overalt når vi avslutter et sted, opplyste innsatsleder Ståle Østerhus til avisen.

Onsdag markerte en av politiets likhunder i nærheten av parets bolig. Hunden som politiet bruker til å lete etter døde personer, stanset opp ved en stor kvisthaug rundt 50 meter fra boligen. Det er foreløpig ikke kjent hva hunden markerte på, melder TV 2.

Krimteknikere fra Kripos og politiet i Rogaland skulle undersøke stedet nærmere onsdag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus