Madrid-derby i mesterligafinalen

Trener Diego Simeone jubler sammen med Diego Costa i Atlético Madrids borteseier mot Chelsea onsdag. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Chelsea tok ledelsen på Stamford Bridge, men Adrian López, Diego Costa og Arda Turan vendte til 3-1-seier for Atlético Madrid, som møter byrival Real i mesterligafinalen.

Mesterligaen fotball menn onsdag:
CHAMPIONS LEAGUE, semifinale 2. kamp:

Chelsea (England) – Atlético Madrid (Spania) 1-3 (1-1), sammenlagt 1-3

38.000 tilskuere

Mål: 1-0 Fernando Torres (36), 1-1 Adrian López (44), 1-2 Diego Costa (str. 60), 1-3 Arda Turan (72).

Dommer: Nicola Rizzoli, Italia.

Gult kort: Gary Cahill (31), Chelsea, Diego Costa (60), Adrian López (66), Atlético Madrid .

Lagene:

Chelsea (4-2-3-1): Mark Schwarzer – Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Ashley Cole (Samuel Eto'o fra 53.) – David Luiz, Ramires – Cesar Azpilicueta, Willian (André Schürrle fra 77.), Eden Hazard – Fernando Torres (Demba Ba fra 67.).

Atlético Madrid (4-2-3-1): Thibaut Courtois – Juanfran, Diego Godin, Joao Miranda, Felipe Luis – Tiago Mendes, Mario Suarez – Adrian Lopez (Raul Garcia fra 66.), Koke, Arda Turan (Cristian Rodriguez fra 83.) – Diego Costa (José Sosa fra 76).

Atlético Madrid møter Real Madrid i finalen i Lisboa 24. mai.

Det blir femte gang to klubber fra samme land møtes i finalen, men første gang de er fra samme by. På Estádio da Luz i Lisboa om tre og en halv uke spiller Real Madrid for sin 10. seier i den gjeveste europacupturneringen, Atlético Madrid for sin første.

– Troen på oss selv var nøkkelen. Vi trodde selv etter baklengsmålet. Nå skal vi nyte dette, sa lagkaptein Thiago.

Fernando Torres, som i mange år var Atlético Madrids eneste virkelig lysende stjerne, mens Reals «galacticos» funklet om kapp på andre side av byen, unnlot av respekt for gamleklubben å feire da han i det 36. minutt ga Chelsea ledelsen.

Willian herjet ute ved hjørneflagget og overlot ballen til César Azpilicueta, som spilte den skrått ut i feltet. Torres slo til på direkten, og ballen gikk i mål via en motspiller. Torres ga avkall på det som skulle bli Chelseas eneste sjanse til å feire noe onsdag.

1-0-ledelse er en absolutt vinnerresept for lag med José Mourinho på benken, men denne gang greide ikke portugiseren å parkere bussen godt nok til å gi laget tur til Lisboa.

Feilparkert

Ledelsen varte bare i åtte minutter. Rett før pause var bussen feilparkert da Tiago slo et innlegg mot lengste stolpe og Juanfran nådde ballen ved dødlinja. Tre Chelsea-spillere var inne i målgården da han slo den tilbake gjennom feltet, men ingen av dem fikk foten på den. Det gjorde derimot López, som utlignet.

Med 1-1 var det Atlético Madrid som lå an til å gå videre på bortemålsregelen, og allerede i det 53. minutt gjorde Mourinho et offensivt bytte da venstreback Ashley Cole ble erstattet med spissen Samuel Eto'o.

Det skulle vise seg ikke å være noe heldig sjakktrekk. Seks minutter senere var Eto'o i eget felt på en dødball og kom feil inn i en duell med Diego Costa, som hadde ryggen mot mål og var på vei ut av feltet. Atlético-spilleren gikk i bakken, og dommeren pekte på straffemerket.

Costa brukte så lang tid på å plassere ballen at han fikk se det gule kortet, men han beholdt roen og knallet ballen i nettet oppunder tverrliggeren.

Desperat

Da måtte Chelsea ha to mål for å ta seg til finale. David Luiz var nær 2-2 da han nikket i stolpen på et frispark fra Willian, og keeper Thibaut Courtois (som egentlig er Chelsea-spiller) måtte vise utmerkede reflekser for å slå returen over.

Etter den skuffelsen bredte desperasjonen seg raskt i hjemmelaget. I det 72. minutt skjønte selv de mest innbitte Chelsea-fans at det ikke ville bli noen gjentakelse av mesterligatriumfen for to år siden. Da forsvant nemlig ballen i mål bak Mark Schwarzer for tredje gang. Gjestenes tyrkiske playmaker Arda Turan nikket i tverrliggeren og dempet selv returen i åpent mål.

– Det er alltid bittert å tape en semifinale, sa Mourinho, som gjorde det med Real Madrid de tre foregående årene.

Atlético er finaleklar i den gjeveste europacupturneringen for første gang siden 1974. Den gang var Atlético noen sekunder fra seier mot Bayern München, før det ble utligning og 0-4-tap i omkampen.

24. mai kan det endelig være Atléticos tur til å løfte pokalen.