Meny

Madrid-derby i mesterligafinalen

Trener Diego Simeone jubler sammen med Diego Costa i Atlético Madrids borteseier mot Chelsea onsdag. Foto: Stefan Wermuth (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea tok ledelsen på Stamford Bridge, men Adrian López, Diego Costa og Arda Turan vendte til 3-1-seier for Atlético Madrid, som møter byrival Real i mesterligafinalen.
Mesterligaen fotball menn onsdag:
CHAMPIONS LEAGUE, semifinale 2. kamp:

Chelsea (England) – Atlético Madrid (Spania) 1-3 (1-1), sammenlagt 1-3

38.000 tilskuere

Mål: 1-0 Fernando Torres (36), 1-1 Adrian López (44), 1-2 Diego Costa (str. 60), 1-3 Arda Turan (72).

Dommer: Nicola Rizzoli, Italia.

Gult kort: Gary Cahill (31), Chelsea, Diego Costa (60), Adrian López (66), Atlético Madrid .

Lagene:

Chelsea (4-2-3-1): Mark Schwarzer – Branislav Ivanovic, Gary Cahill, John Terry, Ashley Cole (Samuel Eto'o fra 53.) – David Luiz, Ramires – Cesar Azpilicueta, Willian (André Schürrle fra 77.), Eden Hazard – Fernando Torres (Demba Ba fra 67.).

Atlético Madrid (4-2-3-1): Thibaut Courtois – Juanfran, Diego Godin, Joao Miranda, Felipe Luis – Tiago Mendes, Mario Suarez – Adrian Lopez (Raul Garcia fra 66.), Koke, Arda Turan (Cristian Rodriguez fra 83.) – Diego Costa (José Sosa fra 76).

Atlético Madrid møter Real Madrid i finalen i Lisboa 24. mai.

Det blir femte gang to klubber fra samme land møtes i finalen, men første gang de er fra samme by. På Estádio da Luz i Lisboa om tre og en halv uke spiller Real Madrid for sin 10. seier i den gjeveste europacupturneringen, Atlético Madrid for sin første.

– Troen på oss selv var nøkkelen. Vi trodde selv etter baklengsmålet. Nå skal vi nyte dette, sa lagkaptein Thiago.

Fernando Torres, som i mange år var Atlético Madrids eneste virkelig lysende stjerne, mens Reals «galacticos» funklet om kapp på andre side av byen, unnlot av respekt for gamleklubben å feire da han i det 36. minutt ga Chelsea ledelsen.

Willian herjet ute ved hjørneflagget og overlot ballen til César Azpilicueta, som spilte den skrått ut i feltet. Torres slo til på direkten, og ballen gikk i mål via en motspiller. Torres ga avkall på det som skulle bli Chelseas eneste sjanse til å feire noe onsdag.

1-0-ledelse er en absolutt vinnerresept for lag med José Mourinho på benken, men denne gang greide ikke portugiseren å parkere bussen godt nok til å gi laget tur til Lisboa.

Les også: Ronaldo-rekord da Real brøt forbannelsen

Feilparkert

Ledelsen varte bare i åtte minutter. Rett før pause var bussen feilparkert da Tiago slo et innlegg mot lengste stolpe og Juanfran nådde ballen ved dødlinja. Tre Chelsea-spillere var inne i målgården da han slo den tilbake gjennom feltet, men ingen av dem fikk foten på den. Det gjorde derimot López, som utlignet.

Med 1-1 var det Atlético Madrid som lå an til å gå videre på bortemålsregelen, og allerede i det 53. minutt gjorde Mourinho et offensivt bytte da venstreback Ashley Cole ble erstattet med spissen Samuel Eto'o.

Det skulle vise seg ikke å være noe heldig sjakktrekk. Seks minutter senere var Eto'o i eget felt på en dødball og kom feil inn i en duell med Diego Costa, som hadde ryggen mot mål og var på vei ut av feltet. Atlético-spilleren gikk i bakken, og dommeren pekte på straffemerket.

Costa brukte så lang tid på å plassere ballen at han fikk se det gule kortet, men han beholdt roen og knallet ballen i nettet oppunder tverrliggeren.

Desperat

Da måtte Chelsea ha to mål for å ta seg til finale. David Luiz var nær 2-2 da han nikket i stolpen på et frispark fra Willian, og keeper Thibaut Courtois (som egentlig er Chelsea-spiller) måtte vise utmerkede reflekser for å slå returen over.

Etter den skuffelsen bredte desperasjonen seg raskt i hjemmelaget. I det 72. minutt skjønte selv de mest innbitte Chelsea-fans at det ikke ville bli noen gjentakelse av mesterligatriumfen for to år siden. Da forsvant nemlig ballen i mål bak Mark Schwarzer for tredje gang. Gjestenes tyrkiske playmaker Arda Turan nikket i tverrliggeren og dempet selv returen i åpent mål.

– Det er alltid bittert å tape en semifinale, sa Mourinho, som gjorde det med Real Madrid de tre foregående årene.

Atlético er finaleklar i den gjeveste europacupturneringen for første gang siden 1974. Den gang var Atlético noen sekunder fra seier mot Bayern München, før det ble utligning og 0-4-tap i omkampen.

24. mai kan det endelig være Atléticos tur til å løfte pokalen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus