Meny

Gerry Adams pågrepet i drapssak

PÅGREPET: Britiske medier melder at Sinn Féin-leder Gerry Adams er pågrepet i forbindelse med drapet på en kvinne i 1972. Arkivfoto: Peter Morrison (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for det irske partiet Sinn Féin, Gerry Adams (65), er pågrepet i forbindelse med drapet på en kvinne i 1972.

Tibarnsmoren Jean McConville (37) ble bortført og drept av IRA i 1972, men liket ble ikke funnet før i 2003.

Adams sier at han er uskyldig og ikke har vært innblandet i saken.

Det nordirske politiet bekrefter at en 65 år gammel mann meldte seg ved politistasjonen i Antrim onsdag kveld og ble pågrepet, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Avviser beskyldningene

– I forrige måned sa Gerry Adams at han var tilgjengelig for et møte med det nordirske politiet PSNI i forbindelse med Jean McConville-saken. Det møtet finner sted i kveld, skriver Sinn Féin på sine nettsider. Det sosialistiske republikanske partiet var tidligere kjent som IRAs politiske fløy, og er aktivt i hele Irland.

– Jeg mener at drapet på Jean McConville og den hemmelige begravelsen av henne var galt og en alvorlig urett mot henne og hennes familie. Vidt publiserte, ondskapsfulle beskyldninger har blitt rettet mot meg. Jeg avviser disse, heter det i uttalelsen fra Adams selv.

– Politisk motivert

Sinn Feins nestleder Mary Lou McDonald sier hun mener timingen av politiets aksjon mot Gerry Adams er politisk motivert og beskylder i en uttalelse PSNI for å ville skade Adams og partiet.

Enken McConville ble truet med våpen foran sine barn og bortført fra leiligheten der hun bodde rett før jul 1972. Liket ble oppdaget nedgravd på en strand i 2003, fire år etter at IRA innrømmet å ha drept henne fordi hun skulle ha hjulpet britiske soldater, skriver The Guardian.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus