Første seier for Sandnes Ulf

Bilder: TV 2

Etter fem seriekamper uten seier kunne Sandnes Ulf endelig slippe jubelen løs etter å ha slått overraskelseslaget Stabæk 2-1 på hjemmebane.

Eliteserien fotball menn, onsdag:
Eliteserien fotball menn onsdag, 6. runde:

Brann – Haugesund 1-3 (1-2)

10.012 tilskuere

Mål: 1-0 Jakob Orlov (27), 1-1 Christian Gytkjær (str. 40), 1-2 Gytkjær (42), 1-3 Gytkjær (50).

Dommer: Omar Rafiq, Teisen.

Gult kort: Vadim Demidov, Brann, Maic Sema, Haugesund.

Lagene:

Brann (4-4-2): Piotr Leciejewski – Birkir Mar Sævarsson, Jonas Grønner, Vadim Demidov, Erlend Hanstveit – Amin Askar (Kristoffer Larsen fra 56.), Fredrik Haugen (Hassan El Fakiri fra 65.), Kristoffer Barmen, Kasper Skaanes (Erdin Demir fra 65.) – Erik Huseklepp, Jakob Orlov.

Haugesund (4-2-3-1): Olav B. Dalen – Vegard Skjerve, Dusan Cvetinovic, Rok Elsner, Joakim Våge Nilsen – Geir Ludvig Fevang, Ugonna Anyora – Daniel Bamberg (Alexander Stølås fra 88.), Maic Sema (Torjbørn Agdestein fra 90.), Tor Arne Andreassen – Christian Gytkjær (Pontus Engblom fra 64.).

Sandnes Ulf – Stabæk 2-1 (1-0)

2644 tilskuere

Mål: 1-0 Fredrik Midtsjø (9), 1-1 Franck Boli (62), 2-1 Diego Rubio (76).

Dommer: Anders Johansen, Brevik.

Gult kort: Derek Decamps, Fredrik Midtsjø, Kenneth Sola, Sandnes Ulf, Luc Kassi, Stabæk.

Lagene:

Sandnes Ulf (4-2-3-1): Hannes Halldorsson – Kenneth Sola, Derek Decamps, Edier Frejd, Avni Pepa (Vegard Skjørestad fra 74.) – Aksel Berget Skjølsvik, Anel Raskaj (Tijan Jaiteh fra 71.) – Fredrik Midtsjø (Erik Tønne fra 71.), Henrik Furebotn, Steven Lennon – Diego Rubio.

Stabæk (4-2-3-1): Mande Sayouba – Daniel Granli, Jon Inge Høiland, Pablo Fontanello, Timmi Johansen – Enock Kofi Adu (Nicolai Næss fra 85.), Tomasz Sokolowski – Luc Kassi (Stian Sortevik fra 55.), Mike Stephens (Anders Trondsen fra 67.), Fredrik Brustad – Franck Boli.

Aalesund0112-310211-3250323-63

Nedrykk: To siste. Kvalifisering: Tredje siste.

Det var spilt 76 minutter da den innleide spissen Diego Rubio bredsidet ballen i tomt mål og ble matchvinner etter et glimrende angrep av hjemmelaget.

Sandnes Ulf hadde tatt ledelsen gjennom Fredrik Midtsjø etter ni minutter, men Stabæk slo tilbake ved Franck Boli drøye kvarteret etter pausen og så ut til å ha mest krefter igjen på Sandnes stadion.

Da slo de lyseblå til med kampens flotteste angrep og sikret samtidig lagets første trepoenger denne sesongen.

– Det var vilt. Det føles som om det er gått ett år siden vi har vunnet, så det er cupfinalefølelse her, tror jeg, sa kaptein Aksel Skjølsvik til C More etter kampen.

Kjempet i 90 minutter

Alt i alt var seieren fortjent. Sandnes Ulf jobbet voldsomt hardt fra første øyeblikk og viste seg fram fra en helt annen side enn tidligere i sesongen. Laget kom fra tre strake tap i serien og røk også på en pinlig nederlag i cupen mot Sola for én uke siden.

Trener Atle Andersen sa før kampen at spillerne hans skulle løpe til krampa tok dem. Det løftet holdt spillerne for treneren.

– Det er når vi løper mer enn motstanderen at vi vinner. Det gjorde vi i dag, og vi får kose oss i kveld. Så må vi nullstille oss. Det blir knalltøft neste kamp, sa Skjølsvik om møtet borte med Sarpsborg søndag.

Trener Andersen var en glad og lettet mann etter den særdeles viktige seieren.

– Jeg har det utrolig godt. Det var en utrolig viktig kamp, og når vi tar tre poeng føles det veldig deilig, sa treneren.

– Fortjente ett poeng

Med seieren klatrer rogalendingene opp fra nedrykksplass, men kan være tilbake torsdag kveld dersom resultatene går mot dem.

Stabæk blir stående på ni poeng, mer enn akseptabelt så langt, men gjestene vil være skuffet over at de ikke klarte å avgjøre til sin fordel etter utligningen. Da hadde de initiativet samtidig med at hjemmelagets spillere virket veldig slitne.

– Jeg synes vi var best i annen omgang så vi fortjente kanskje å få med oss ett poeng. Vi visste hva som ventet oss, men vi virket litt slappe og var ikke i nærheten av der vi har prestert i de andre kampene. Vi må slutte å spille sånn, sa Stabæks kaptein Jon Inge Høiland.

Stabæk er nummer fem i serien, men kan passeres av flere lag torsdag.