Meny

Fire ukers varetekt for drapssiktet ektemann

Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i samtale med forsvarer Ørjan Eskeland om – Etterforskningen vil fortsette for fullt, vi har fortsatt ikke funnet Agnes (innfelt) og vil ha fullt fokus på det, sier Nord-Varhaug. Arkivfoto: Anders Minge (Stavanger Aftenblad) / Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede ektemannen til den savnede Agnes Elisabeth Müller er i Jæren tingrett varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

De to første ukene er han er undergitt fullstendig isolasjon samt fratatt adgangen til TV, aviser, radio og internett.

36-åringen ble meldt savnet lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Etter at tobarnsmoren ble meldt savnet, har det pågått en omfattende leteaksjon etter henne.

Den 34 år gamle mannen, som ble siktet mandag, stiller seg uforstående til drapssiktelsen. Politiet sier det er tekniske funn og motstridende vitneforklaringer som danner grunnlag for siktelsen. De vurderer det som lite trolig at Agnes har vært utsatt for en ulykke eller selv har valgt å forsvinne.

Les også: Undersøker Facebook-meldinger

Full forklaring

Den drapssiktede ektemannen til Agnes Elisabeth Müller (36) avga full forklaring i fengslingsmøtet onsdag. Det varte i fire og en halv time, og verken politi eller forsvarer vil si noe om hva han sa.

En av årsakene til at rettsmøtet trakk ut er at ektemannen onsdag avga full forklaring rundt familiære forhold, hans bevegelser i dagene før og etter at kona forsvant og begrunnet hvorfor han ventet tre dager før han meldte henne savnet.

Politiet ba om full isolasjon og fire uker i varetekt for den 34 år gamle mannen som møtte i retten med sin forsvarer Ørjan Eskeland. Jæren tingrett ga politiet fullt medhold i alle punkter i begjæringen.

Pressen ble sendt på gangen etter at politiet ba om lukkede dører og forbud mot å gjengi innholdet i kjennelsen etter fengslingsmøtet. Det ble begrunnet med hensynet til etterforskningen. Det er blant annet ennå ikke foretatt konfronterende avhør av ektemannen.

Bakgrunn: Politiet har gjort biologiske funn

Nekter straffskyld

Den siktedes savnede kone er ennå ikke funnet etter at hun sist ble sett onsdag 16. april. Kolleger av Agnes Elisabeth Müller har uttalt til NTB at ekteparet skulle skilles. Eskeland kan ikke kommentere verken dette, andre utspill eller faktaopplysninger i mediene.

– Etterforskningen må få gå uforstyrret nå, jeg kan ikke uttale meg så lenge politiet har lagt lokk på dette.

Den siktede ektemannen har ikke erkjent straffskyld og har ifølge Eskeland sin egen formening om hvor kona befinner seg.

– Min klient har en teori om hvor Agnes Elisabeth Müller kan være. Dette føler jeg imidlertid ikke at jeg kan uttale meg om når det er lagt lokk på saken, sier forsvareren til Stavanger Aftenblad.

Les også: Kollega: – Hun hadde en vanskelig situasjon hjemme

Søkte i tjern

Onsdag ble det blant annet søkt i et tjern ikke langt fra Agnes sitt hjem på Forsand. Mannskaper gjennomsøkte også urer og andre vanskelig tilgjengelige skråninger, som ikke letemannskaper tidligere hadde sjekket.

– Vi sjekker systematisk ut område for område, slik at vi er sikre på å ha vært overalt når vi avslutter et sted, opplyser innsatsleder Ståle Østerhus til avisen.

Onsdag markerte også en av politiets likhunder i nærheten av boligen til den savnede kvinnen i Forsand i Ryfylke. Hunden stanset opp ved en stor kvisthaug rundt 50 meter fra boligen. Hunden som politiet bruker til å lete etter døde personer, markerer ved funn av blod, spytt og sæd. Det er foreløpig ikke kjent hva hunden markerte på, melder TV 2.

Krimteknikere fra Kripos og politiet i Rogaland skal undersøke stedet nærmere onsdag.

– Har det ikke godt

Forsvareren sier at den siktede ektemannen ikke har det godt.

– Han opplever at himmelen har falt i hodet på ham. Han er frustrert og rystet over at han har fått status som drapssiktet. Det har fått enorm konsekvens ikke minst for resten av familien, sier han.

Parets to barn på 7 og 11 år er tatt vare på av barnevernet.

Politiet oppfordrer vitner om å melde seg dersom de tror de kan ha sett noe ved Oanes ferjekai i Forsand 16. april i 23-tiden. Dette er siste vitneobservasjon av Agnes Müller, men verken politi eller forsvarer ønsker å si om det er den siktede ektemannen som hevder å ha sett kona der da.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus