Meny

Politi brukte elektrosjokk på naken mann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske politimannen Lee Birch ga en naken mann elektrosjokk, og det hele ble filmet av et overvåkningskamera. Nå er politimannen frikjent for politivold.

En overvåkningsvideo ingen skulle se er offentliggjort. Politiet forsøkte å stoppe offentliggjøringen av videoen, men retten avgjorde at den kunne publiseres, skriver The Guardian.

I videoen fra politistasjonen i Wiltshire ser vi Lee Birch og den arresterte Daniel Dove (23). Dove ble bragt inn på politistasjonen for å ha kledd av seg på offentlig sted i beruset tilstand.

Les også: Kvinne brutalt kastet av politiet 

Dove tar av seg undertøyet, og kaster det på politimannen. Da tar Birch opp elektrosjokkvåpenet han holdt bak ryggen, og bruker det på Doves brystkasse. Dove faller sammen på gulvet.

Se videoen øverst i saken

Tirsdag ble Birch frikjent i retten for legemsbeskadigelse og uredelighet i tjenesten. Saken skal imidlertid fortsatt etterforskes av politiets uavhengige klageinstans IPCC for årsaken til bruken av elektrosjokkvåpenet. Det er ikke vanlig at britisk politi er bevæpnet i tjenesten.

Se også: Jenter avslører politivold mot naken mann

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus