Meny

Undersøker Facebook-meldinger

Arkivbilde av Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden lørdag 19. april. Hun ble sist sett ved Oanes ferjekai i Forsand kommune ved 23-tiden onsdag 16. april. Hennes ektemann ble mandag siktet for drap. Foto: Politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er etterlatt to meldinger fra Agnes’ profil på den siktede ektemannens Facebook-profil kvelden hun ble savnet.

Politet bekrefter overfor VG at bevegelsene på sosiale medier er interessante i etterforskningen.

– Vi synes omstendighetene rundt alt som skjer på sosiale medier er veldig interessant. Vi jobber med å kartlegge og gjennomgå materialet, men vi ønsker ikke å gå ut med noen konklusjon på dette tidspunktet, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt til VG.

I 23-tiden onsdag 16. april skal Agnes Elisabeth Müller (36) ha blitt satt av på fergekaia på Oanes. Ingen har sett henne siden.

Les også: Krever full isolasjon for drapssiktet ektemann

Kjærlighetserklæring

Klokken 22.45 samme kveld kommenterer det som tilsynelatende er Agnes under et bilde av ektemannen på hans Facebook-profil.

«Elster deg», står det. Et minutt senere skrives en ny melding:«eg mener Elsker», ifølge VG.

Politiet jobber nå med å undersøke meldingene og hvor de stammer fra. Politiet bekrefter overfor VG at de ikke har funnet mobiltelefonen til den savnede tobarnsmoren.

Les også: Kollega: – Hun hadde en vanskelig situasjon hjemme

Politiet skriver i en pressemelding onsdag at de fremdeles er avhengig av publikums hjelp for å kartlegge alle bevegelser på ferjekaia i tidsrommet rundt 23.30-avgangen den aktuelle kvelden.

Politiet har blant annen fått tips om at et par med barnevogn skal ha vært på kaia i samme tidsrom. De ønsker kontakt med paret.

Siktet ektemannen

Mandag ettermiddag denne uken ble ektemannen (34 år) innkalt til vitneavhør i saken. Etter avhøret ble mannens status endret, og han ble pågrepet da avhøret var avsluttet.

Ektemannen er siktet for forsettlig drap, men erkjenner ikke straffeskyld.

Les også: Politiet: – Skjellig grunn til å mistenke mannen hennes

Fengslingsmøtet startet i Jæren tingrett onsdag klokken 13 og pågikk fortsatt da partene tok pause klokka 15. Når fengslingsmøtet er slutt, kan det fremdeles ta en stund før det foreligger en kjennelse.

Pressen ble sendt på gangen etter at politiet ba om lukkede dører og forbud mot å gjengi innholdet i kjennelsen etter fengslingsmøtet. Det ble begrunnet med hensynet til etterforskningen.

Politiet er tilbakeholdne med å gi detaljerte opplysninger i saken. De oppfordrer vitner om å melde seg dersom de tror de kan ha sett noe ved Oanes ferjekai i Forsand 16. april i 23-tiden.

Politiet har bedt om full isolasjon og fire uker i varetekt, med brev og besøksforbud.

Det er ennå ikke foretatt konfronterende avhør av ektemannen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus