Per Sandberg og Siv Jensen foran Frp-landsmøtet:

Stolte, sultne og kostnads-kontrollerende

Per Sandberg og Siv Jensen foran Frp-landsmøtet: Nå må de prioritere løftene. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.
Per Sandberg og Siv Jensen foran Frp-landsmøtet: Nå må de prioritere løftene. Foto: Thomas Vermes/ABC Nyheter.

- Frp-rørsla er stolte og sultne, sier partiledelsen etter et halvt år i regjering. Per Sandberg vil stille spørsmål ved kostnadene ved mange innsendte forslag til vedtak på helgas landsmøte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kommunevalget 2015 blir viktig for Frp. Vi har levert mye i regjering, bedyret Frp-leder Siv Jensen og 1. nestleder Per Sandberg onsdag på en pressekonferanse forut for partiets landsmøte på Gardermoen fredag til søndag.

Jensen nevnte eldreomsorg, raskere uttransportering av asylsøkere, samferdsel og andre ting Frp har fått til når partiet for første gang har havnet i regjeringsposisjon.

Mener gevinstene ikke kommer ut

Problemet er at grasrota ikke får med seg alt Frp-ere i regjering og Storting har fått til, skal vi tro Jensen og Sandberg.

- Etter seks måneder i regjering er vi ikke gode nok til å synliggjøre alt vi får gjort, sier Per Sandberg og legger til:

- Det er en sulten gjeng som kommer til landsmøtet og vil ha svar på alt mulig.

Nå vil Frp kontrollere kostnadene

Sandberg skal lede redaksjonskomiteen på landsmøtet, og får dermed en viktig rolle i å styre hva som skal vedtas, avvises eller legges i en møllpose - det vil si "oversendes".

- Vi har fått inn 67 resolusjoner så langt, og det kan komme fler, fordi fristen ikke går ut før klokka 7 i kveld, forteller Sandberg.

I motsetning til før, kan ikke Frp vedta kostbare tiltak i vilden sky, men må forholde seg til budsjettrammer de blir enige om med Høyre i regjering.

Det gir nye toner fra redaksjonskomiteens leder Sandberg:

- Når jeg nå gjennomgår alle resolusjonsforslagene, noterer jeg på hvert: Kostnadsrammer. Det blir en konkurranse på landsmøtet og i stortingsgruppa om hvilke saker som skal prioriteres høyest.

Et spennende punkt på landsmøtet blir behandlingen av forslagene om å si nei til OL i Oslo. Partileder Jensen vil ikke si sitt syn i saken, da hun ikke vil binde opp landsmøtet.


Personvernpolicy